Na kratko: dvojno zmagoslavje McIlroya

Nogometaši Corinthiansa so šesti naslov brazilskega prvaka potrdili z zelo udobno zmago s 6:1 nad Sao Paulom.

Objavljeno
23. november 2015 14.34
GOLF-EPGA-UAE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Z dvojnim zmagoslavjem Roryja McIlroya se je za najboljše svetovne golfiste v Dubaju končala letošnja sezona. Severni Irec je dobil tako zadnji turnir kot tudi celotno evropsko serijo, za kar je prejel ček v višini 3,2 milijona dolarjev, vseeno pa na svetovni jakostni lestvici ostal tretji za Američanom Jordanom Spiethom in Avstralcem Jasonom Dayem. Dvaindvajsetletni Spieth je letos osvojil dva majorja, bil drugi na prvenstvu PGA in četrti na odprtem prvenstvu Velike Britanije. Razlike med vodilno trojico so sicer minimalne, že četrtouvrščeni Američan Bubba Watson pa zaostaja ogromno.

LESTVICA

1. (1.) Jordan Spieth (ZDA) 11,8011
2. (2.) Jason Day (Avst) 11,7646
3. (3.) Rory McIlroy (S. Irs) 11,3198
4. (4.) Bubba Watson (ZDA) 7,6453
5. (5.) Justin Rose (Ang) 7,4693

Slovenci vse bliže obstanku

Esbjerg - Slovenska moška reprezentanca v kerlingu je že povsem blizu obstanku na evropskem prvenstvu skupine B na Danskem. S tremi zmagami in enim porazom trenutno drži drugo mesto, do konca prvenstva pa jo čakajo še obračuni s Poljaki, Turki in nespornimi favoriti gostitelji. Doslej so Slovenci po uvodnem porazu z Walesom (3:7) nanizali zmage proti Madžarski (9:8), Belgiji (10:2) in Litvi (6:5). »Občutki so odlični, igra reprezentantov prav tako. Naš cilj, obstanek v skupini B, je vse bližje,« pojasnjuje vodja ekipe Tomas Tišler.

Corinthians potrdil naslov z izjemno zmago

Sao Paulo - Nogometaši Corinthiansa so včeraj na najlepši možen način potrdili šesti naslov brazilskega prvaka: z zelo udobno zmago na domačem štadionu s 6:1 nad Sao Paulom. Naslov si je klub zagotovil že v četrtek z remijem na gostovanju pri Vascu da Gami (1:1). Na štadionu Pacaembu, ki je gostil tudi dvoboje lanskega mundiala, se je ob predčasnem slavju prve šampionske lovorike po letu 2011 - do konca prvenstva sta namreč še dve koli - zbralo kar 45.000 navijačev.