Na kratko: Kapun bo dlje časa odsoten

V finalu rokometne lige prvakov bo nastopil vsaj en Slovenec v majici Veszprema (Gajić, Marguč, Blagotinšek) ali PSG (Škof).

Objavljeno
02. maj 2017 16.24
regent nogomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Sobotni slovenski večni derbi med nogometaši Maribora in Olimpije se je resda razpletel brez zmagovalca in brez zadetkov, za nekaj slabe volje v ljubljanskem taboru pa je že v začetnih minutah poskrbela poškodba Nika Kapuna, ki ga je po hitrem postopku na igrišču nasledil Blessing Eleke. Kot so sporočili iz kluba, ki oddaja zmagovalno lovoriko »vijoličnim«, so prvi pregledi potrdili, da 23-letnega zveznega igralca zaradi močnega zvina gležnja čaka daljša odsotnost, več pa bo znanega, ko bo opravil dodatne preiskave z magnetno resonanco.

Veszprem - PSG in Vardar - Barcelona

Köln - V polfinalu rokometne lige prvakov se bo, kot je odločil današnji ples kroglic, na zaključnem turnirju četverice 3. in 4. junija v Kölnu Veszprem udaril s PSG, Vardar pa z Barcelono. Na poti na F4 so bili Madžari, med njimi tudi slovenska trojica Dragan Gajić-Gašper Marguč-Blaž Blagotinšek, uspešnejši od Montpellierja, Francozi z vratarjem Gorazdom Škofom od Picka Szegeda, Makedonci od Flensburg-Handewitta, Španci pa od Kiela. V finalu se bo zagotovo meril vsaj en slovenski rokometaš.

Crosby, McDavid ali Bobrovski?

New York - Vodstvo hokejske lige NHL je obelodanilo imena kandidatov za nagrado Hart za najkoristnejšega igralca sezone. V igri so napadalca Sidney Crosby (Pittsburgh) in Connor McDavid (Edmonton) ter vratar Columbusa Sergej Bobrovski. Nagrado bodo na gala večeru podelili 21. junija v Las Vegasu. Lani se je laskavega priznanja veselil desnokrilni napadalec Chicaga Patrick Kane, med letošnjimi nominiranci pa so doslej že okitili Crosbyja, in sicer v sezonah 2006/07 in 2013/14.