Na kratko: tudi F1 se spominja žrtev pariških terorističnih napadov

Slovenski šahisti so v dvoboju 2. kola ekipnega EP na Islandiji odpravili Škotsko s 4:0, Slovenke remizirale s Švedsko.

Objavljeno
15. november 2015 10.52
MOTOR-RACING PRIX/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sao Paulo - Tudi dirkaški svet formule ena se bo danes v Sao Paulu, ki gosti predzadnjo preizkušnjo svetovnega prvenstva, pridružil spominu na žrtve petkovih terorističnih napadov v Parizu. Pred današnjim začetkom (ob 17. uri) se bodo tako tudi v Braziliji poklonili tragično umrlim (vendar brez minute molka), dirkači si bodo nadeli črn žalni trak, tudi spremljevalni tovornjak bo odet v francosko zastavo, na njem pa bo črn trak z datum tragičnega dogodka. Na terorizem v domovini se je odzval tudi Jean Todt, prvi mož Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA), ki ima sedež ravno v Parizu: »Ves svet je lahko le popolnoma šokiran nad tem, kar se je zgodilo. V luči dogodkov v Parizu si ni mogoče zatiskati oči.« Minute molka v spomin na umrle v terorističnih napadih v Parizu ne bo, saj je bila pred dirko v Sao Paulu že prej predvidena minuta tišine ob današnjem svetovnem dnevu žrtev prometnih nesreč.

Svetovni rekod padel dvakrat v enem večeru

Calgary - Ameriška hitrostna drsalka Heather Richardson-Bergsma, dvakratna svetovna prvakinja, je na tekmi svetovnega pokala v Calgaryju postavila novo rekodno znamko na 1000-metrski razdalji, ki jo je na olimpijski stezi opravila v času 1:12,51. Zanimivo: na istem tekmovanju je le malo prej svoj prejšnji svetovni rekord (1:12,58), ki ga je postavila predlani v Salt Lake Cityju, za štiri stotinke popravila tudi Brittany Bowe. Tretje mesto je zasedla Kitajka Zhang Hong z državnim rekordom 1:12,65.

Slovenci prepričljivi, Slovenke remizirale

Reykjavik - Slovenski šahisti so v dvoboju drugega kola ekipnega evropskega prvenstva na Islandiji upravičili vlogo favoritov in odpravili Škotsko s 4:0, na lestvici pa držijo petnajsto mesto. Točke so prispevali Aleksander Beljavski z zmago nad Stephenom Mannionom, Luka Lenič, ki je bil boljši od Alana Tata, Matej Šebenik z uspehom nad Grahamom Morrisonom in Jure Škoberne, ki je odpavil Andrewa Burnetta. Slovenke so se s Švedinjami razšle z 2:2 in trenutno zasedajo 24. mesto. Lara Unuk je zanesljivo odpravila Inno Agrest, Jana Krivec in Špela Kolarič sta remizirali z Jessico Bengtsson in Emilio Hon, najmlajša Ivana Hreščak pa je imela priložnost za zmago nad Angelino Fansson, a je v časovni stiski ni izkoristila. V nadaljevanju partije je v že dobljeni poziciji spregledala mat.