Na Plezalnih dnevih Kranja tudi nekdanje zvezde

Dva naslova članske državne prvakinje je osvojila nadebudna Janja Garnbret, težavnostnega si je razdelila z Mino Markovič.

Objavljeno
30. november 2015 14.54
Janez Porenta
Janez Porenta

Kranj - Domača tekmovalna sezona v športnem plezanju se je že tradicionalno zaključila z jubilejno deseto izvedbo Plezalnih dnevov Kranja, ki so dali odgovor o novih državnih prvakinjah in prvakih. Najprej so šli v steno udeleženci v težavnosti, v moškem finalu ni do vrha zmogel nihče, zmago pa sta si razdelila Urban Primožič (Škofja Loka) in Domen Škofic (Radovljica), ki se je tudi veselil končne lovorike. Med dekleti je - enako kot lani - edina vrh dosegla Mina Markovič (Plus), ki si je tudi razdelila skupni naslov z zelo obetavno Janjo Garnbret (Šaleški AO), ki na PDK tokrat ni nastopala.

V balvanih je med članicami največ problemov, torej tri od štirih, rešila Markovičeva, v skupnem seštevku pa je največ točk zbrala Garnbretova. Med člani je bil najuspešnejši Jernej Kruder (Celje), skupno pa se je najbolj smejalo Primožiču. V klubski razvrstitvi je bil tudi letos, tretje leto zapored, najprepričljivejši AO Kranj, ki je dobil tesen dvoboj z večnim rivalom PK Škofja Loka.

Prireditev so popestrili tudi nekdanji uveljavljeni tekmovalci, ki so prestavljali mejnike športnega plezanja: Iztok Tomazin, Tadej Slabe, Silvo Karo, Jelka Krajnc, Marija Štremfelj, Nevenka Dolenc, Metka Lukančič Nemec, Vili Guček, Jure Golob, Aljoša Grom, Franci Jensterle, Martina Čufar Potard, Matej Sova, Luka Zazvonil, Lucija Podlipnik, Klemen Bečan in Natalija Gros, ki se je v smer podala lepo naličena in v visokih petah, gledalci pa so ji tudi zapeli ob rojstnem dnevu - prav včeraj je namreč dopolnila 31 let.