Na Severnoprimorskem je Salonit gospodar

V sosedskem odbojkarskem derbiju GO Volleyja in Salonita glavni nekdanji igralci nasprotnih moštev.

Objavljeno
13. oktober 2014 11.54
Odbojka Salonit - ACH.Igralec Dejan Čabarkapa.V Ljubljani 26.3.2014
J. P., šport
J. P., šport
Nova Gorica – Severnoprimorski odbojkarski derbi je zadržal velik del nekdanjega sijaja, pa čeravno sta oba sosedska tekmeca, Salonit in GO Volley, v primerjavi s prejšnjo sezono nekoliko prevetrena. Kanalci ohranjajo nesporen primat, medtem ko Novogoričani na prvoligaško sceno izstreljujejo vse več mladih, golobradih fantov.

Med ekipama ni nobenih skrivnosti, pomembne vloge v obeh pa imajo igralci, ki so svojčas že nosili tudi majico večnega tekmeca. Tako je sobotni derbi postregel z zanimivim statističnim detajlom: po dva najučinkovitejša odbojkarja na vsaki strani sta si nekoč kruh že služila pri zasedbi z druge strani mreže. Pri Salonitu sta bila to črnogorski reprezentant Dejan Čabarkapa in korektor Darjo Savičič (po 19 točk), pri GO Volleyju pa sprejemalca Andraž Paliska (18) in Dalibor Tomič (13).

»Ne pozabimo: Salonit je pokalni zmagovalec, v tej sezoni ima še močnejšo ekipo, tako da sem z našim odporom zadovoljen. Prav v veselje mi je, ko gledam, kako moji mladi igralci rastejo iz dvoboja v dvoboj. Predvsem to velja za 17-letnega organizatorja igre Janija Godniča, ki je v prvo člansko ligo prišel neposredno iz kadetske,« kljub porazu ni kazal nikakršnega razočaranja novi trener GO Volleyja Matjaž Stanič, ki je na tem mestu zamenjal Jasmina Čuturiča, ki je v minuli sezoni razpolagal z dosti bolj zvezdniškim igralskim kadrom.

»Smo pri repu razpredelnice, a za nas se prvenstvo šele dobro začenja. Doslej smo se že pomerili z vsemi najmočnejšimi slovenskimi ekipami, več točk kot osvojene tri niti nisem pričakoval, čeprav sem glede na videno prepričan, da bi se dalo iztržiti tudi še kakšno več. Predvsem proti Fužinarju na Ravnah, ko nam je zmanjkalo mirnosti v končnicah,« je dodal Stanič.

Salonit se je do novih treh točk dokopal, čeravno se s poškodbami ta čas spopadajo brazilski bloker Israel, libero Andrej Kovačič in mladinski reprezentant Jure Okroglič. Prva dva sta stisnila zobe in odigrala celo tekmo, zadnjega pa trener Leon Schilling ni poslal na parket, namesto njega je tokrat priložnost dobil Blaž Marušič.