Na vidiku epski britanski boksarski obračun

Razvpiti zvezdnik Tyson Fury je napovedal, da se bo aprila prihodnje leto udaril z rojakom Anthonyjem Joshuo.

Objavljeno
08. maj 2017 17.23
afp*FURY
J. P.
J. P.

London - Razvpiti britanski boksarski zvezdnik Tyson Fury se vrača v tekmovalni pogon. Čez slabo leto, aprila 2018, se bo namreč - kar je potrdil tudi v pogovoru za Daily Telegraph - udaril s svetovnim prvakom v težki kategoriji, rojakom Anthonyjem Joshuo, ki je nedavno na kolena spravil Vladimirja Klička. Ukrajinčev skalp se je predlanskega novembra posrečil tudi Furyju, ki pa od tedaj ni več boksal zaradi psihičnih težav in zdravljenja depresije, zaradi česar je moral odpovedati povratna obračuna z Ukrajincem in vrniti šampionska pasova po različicah WBO in WBA.

»Anthonyjev zastopnik Eddie Hearn je že rezerviral Wembley, saj najin dvoboj enostavno ne more biti nikjer drugje. Sam bi se z Joshuo pomeril že letošnjega oktobra, a vsi pričakujemo, da bo Kličko sprejel povabilo na povratni obračun z njim,« je poudaril 28-letni »Gypsy King«, ki je dvignil prah tudi s prostodušnim priznanjem, da se je nekoč posluževal tudi kokaina: »Vendar pa si z nedovoljenimi substancami nisem nikdar pomagal pred dvoboji. Ljudje lahko govorijo, kar želijo, radi bi me kaznovali, a dejstvo je, da nisem bil na dopinških preizkusih nikdar pozitiven.«

Fury se želi v ring vrniti 8. julija letos, a ga pred tem čaka še zaslušanje na britanski protidopinški komisiji, ki se bo začelo v ponedeljek. »Za zmage ne potrebujem dopinga, tudi brez njega sem dovolj močan. Na obtožbe, da si pomagam s prepovedanimi sredstvi, sem se odzval na neprimeren način. Želel sem si umreti, nisem hotel več živeti, toda zdaj ponovno razmišljam drugače,« se zaklinja Tyson Fury, ki ima v statistiki 25 zmag, od tega 18 z nokavtom, in niti enega poraza.