Napoved športnih dogodkov: četrtek, 12. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za četrtek, 12. septembra 2013.

Objavljeno
11. september 2013 23.03
Košarka Slovenija Poljska
Delo.si
Delo.si

Košarka

Drugi del košarkarskega evropskega prvenstva se bo jutri začel tudi v skupini F, domači privrženci pa bodo z veliko nestrpnostjo pričakovali večerni (21) dvoboj Slovencev z doslej še neporaženimi Italijani. Že prej se bodo v Stožicah merili Finci in Hrvati (14.30) ter Grki in Španci (17.45).

Tenis

Medtem ko teniški igralci počivajo po zadnjem turnirju za veliki slam v New Yorku, le nekateri se potijo na številnih challengerjih, pa dekleta nastopajo na turnirjih WTA v Taškentu in Quebecu, kjer slovenske barve zastopa Polona Hercog. V prvem krogu je poskrbela za presenečenje in na kolena spravila prvo nosilko Kirsten Flipkens, zdaj jo v osmini finala čaka kvalifikantka, Francozinja Julie Coin.

Kolesarstvo

Slovita španska Vuelta se nagiba v sklepno fazo, jutri bodo kolesarji - tudi Slovenca Jani Brajkovič in Grega Bole - odpravili z 18. etapo na 186,5 kilometrov dolgi progi med Burgosom in Peno Cabargo.

Kajakaštvo

Slalomsko svetovno prvenstvo na divjih vodah v Pragi, tudi z močno slovensko udeležbo, se bo jutri začelo s predtekmovanji.

Jadranje

San Francisco z okolico gosti slovito jadralsko tekmovanje za pokal Amerike. Izzivalka, jadrnica Nove Zelandije, ima že štiri zmage prednosti pred branilcem naslova Oraclom.

Gorsko kolesarstvo

Svetovni pokal gorskih kolesarjev se bo nadaljeval na Norveškem. Hafjell bo namreč danes gostil kros na izpadanje.