Napoved športnih dogodkov: nedelja, 15. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za nedeljo, 15. septembra 2013.

Objavljeno
14. september 2013 21.51
TOPSHOTS-BASKET-EURO-2013-FRA-LAT
Delo.si
Delo.si

Košarka

Na košarkarskem evropskem prvenstvu bodo reprezentance v skupini E končale drugi del. Srbi, Francozi in Litovci so si že zagotovili napredovanje v četrtfinale, prosto je še četrto mesto. Jutrišnji pari: Latvija - Belgija (14.30), Ukrajina - Litva (17.45), Srbija - Francija (21).

Nogomet

V zadnji tekmi 9. kola slovenskega prvoligaškega tekmovanja se bosta jutri ob 16. uri v Kranju udarila Triglav in novinka med elito Krka.

Smučarski skoki

Ruski Nižnij Tagil bo jutri gostil še drugo zaporedno tekmo poletne velike nagrade FIS. Na današnji se je v slovenskem taboru še najbolj izkazal Jernej Damjan s sedmim mestom.

Tenis

Jutrišnja dvoboja v obračunu za obstanek v I. evro-afriški skupini Davisovega pokala med Slovenijo in Južno Afriko v Tivoliju bosta le še prestižnega pomena, saj gostitelji že vodijo z neulovljivih 3:0.

V polfinalu svetovne skupine Davisovega pokala bodo gledalci v Beogradu jutri spremlajli še zadnje boje v obračunu Srbov in Kanadčanov, v Pragi pa Čehov in Argentincev.

Dekleta nastopajo na turnirju WTA v Quebecu, kjer je edina slovenska predstavnica Polona Hercog že izpadla, zato pa je Tadeja Majerič preživela včerajšnji dan kvalifikacij v Guangzhouju. Aljaž Bedene pa se bo jutri v finalu challengerja v Banja Luki pomeril z Argentincem Diegom Sebastianom Schwartzmanom.

Športna gimnastika

S finali po orodjih se bo jutri končala tekma svetovnega pokala v Osijeku, ki je za telovadce nekakšna generalka pred skorajšnjim svetovnim prvenstvom v Antwerpnu.

Kolesarstvo

Z 21. etapo na 110 kilometrov dolgi progi med Leganesom in Madridom bodo kolesarji jutri pod streho spravili slovito Vuelto, na kateri bosta cilj ugledala tudi oba Slovenca - Jani Brajkovič in Grega Bole.

Gorsko kolesarstvo

Slovenski vrhunec na zadnji postaji svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v Hafjellu je bil že danes z zmago Tanje Žakelj v skupnem seštevku v olimpijskem krosu, jutri se bodo za končne uvrstitve udarili še tekmovalci v spustu.

Motociklizem

Trinajsto dirko motociklističnega svetovnega prvenstva, veliko nagrado Italije v Misanu, bo v razredu motogp z vodilnega štartnega mesta šestič v sezoni začel mladi Španec Marc Marquez s hondo.

Reli

Na reliju po Avstraliji, deseti dirki za svetovno prvenstvo, vse diši po zmagi Francoza Sebastiena Ogierja z VW polom R, ki bi si lahko že tri preizkušnje pred koncem kot prvi voznik po dolgi dobi velikega Sebastiena Loeba zagotovil naslov svetovnega prvaka.

Kajakaštvo

Po današnjem uspešnem dnevu na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pragi bo imela Slovenija tudi jutri vroča železa v ognju: kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj se bosta skupali prebiti v finale, skupaj z Ajdo Novak bosta nastopili tudi na ekipni preizkušnji, v polfinalu bo tekmoval še kanuistični dvojec Sašo Taljat-Luka Božič.

Poletni biatlon

Po današnji šprinterski preiukšnji bo jutri Pokljuka ob 9.30 naprej gostila še tekmo s skupinskim štartom za državno prvenstvo v poletnem biatlonu.

Jadranje

Jutri se bo nadaljevala prestižna jadralska regata za pokal Amerike. Novozelandska izzivalka si je doslej zagotovila ogromno prednost pred branilcem lovorike Oraclom, ki lovi šele drugo zmago.