Napoved športnih dogodkov: nedelja, 29. november

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v nedeljo, 29. novembra 2015.

Objavljeno
28. november 2015 15.58
BIATHLON-WORLD-MEN

Nogomet

Na tekmi 19. kola slovenskega nogometnega prvenstva bo Olimpija gostila Gorico (17.30).

Formula 1

V Abu Dabiju je na sporedu zadnja dirka sezone. S prvega mesta jo bo začel Nemec Nico Rosberg, njegovega moštvenega kolega pri Mercedesu Britanca Lewisa Hamiltona pa bodo po koncu tudi uradno okronali za svetovnega prvaka.

Biatlon

V Östersundu se začenja nova sezona tekem svetovnega pokala v biatlonu. Najprej bosta v posamični mešani tekmi ob 13.45 nastopila Anja Eržen in Rok Tršan, ob 15.30 bo na sporedu glavno dejanje s tekmo mešanih štafet, za Slovenijo bo nastopila postava Jakov Fak, Klemen Bauer, Teja Gregorin in Andreja Mali.

Alpsko smučanje

Dekleta bodo v Aspnu nastopila še na enem slalomu za svetovni pokal (18.00 in 21.00), s katerim bodo nadomestila odpadlo tekmo iz Levija. Na štartu bodo tri Slovenke: Katarina Lavtar, Maruša Ferk in Ana Bucik.

Lake Louise pa bo gostil še prvo superveleslalomsko tekmo za moške (19.00), na kateri bo skušal smukaški uspeh ponoviti Aksel Lund Svindal. Ob Klemnu Kosiju in Boštjanu Klinetu bo tokrat štartal tudi Martin Čater.

Rokomet

Na povratni tekmi 3. kola pokala EHF se bodo rokometaši Gorenja tokrat v gosteh pomerili s Holstebrojem (13.00). Mariborčani gostujejo pri Dinamu v Bukarešti (17.00).

Slovenska ženska reprezentanca sodeluje na turnirju v Braziliji, ob 13.30 se bodo dekleta pomerila z Argentino.

Hokej

Hokejisti Olimpije v 26. kolu lige EBEL upajo na uspeh proti moštvu Graz 99ers (16.00).

Košarka

V 12. kolu lige ABA bo Tajfun v Celju gostil MZT Skopje.

Tenis

V Gentu bo znan zmagovalec Davisovega pokala. Na naslov se v finalu borita Velika Britanija in Belgija. Pred zadnjim dnevom Andy Murray & Co. vodijo z 2:1.

Nordijska kombinacija

V Ruki za zdaj nordijski kombinatorci niso imeli sreče z vremenom, tokrat pa upajo, da bodo le izvedli tekmo za svetovni pokal: ob 9.00 skoki, ob 13.00 pa tek na 10 km.

Smučarski tek

Tudi smučarski tekači se bodo v Ruki pomerili še na eni tekmi svetovnega pokala: ob 10.15 se bodo dekleta pomerila na 10 km v klasični tehniki, ob 11.30 pa moški na 15 km.

Jadranje

Na svetovnem prvenstvu v razredu finn v Takapuni na Novi Zelandiji je na sporedu le še regata za kolajne. Nanjo še vedno upa tudi Vasilij Žbogar.