Napoved športnih dogodkov: petek, 4. december

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v petek, 4. decembra 2015.

Objavljeno
03. december 2015 16.00
Boštjan Kline med smukaško preizkušnjo, Beaver Creek 07. februar 2015
Delo.si
Delo.si

Smučarski skoki

V Lillehamerju se začenja skakalno obarvani vikend. Jutri ob 15. uri se bodo na posamični tekmi najprej pomerila dekleta. Na tekmi bodo nastopile tudi Špela Rogelj, Maja Vtič, Ema Klinec, Katja Požun in Urša Bogataj.

Alpsko smučanje

V Beaver Creeku bo ob 18.45 po našem času na sporedu drugi moški smuk svetovnega pokala v tej sezoni, Slovenijo bodo zastopali Boštjan Kline, Klemen Kosi, Rok Perko, Martin Čater in Andrej Šporn. Ženska Karavana se mudi v Lake Louise, kjer bo ob 20.45 prav tako potekal smuk. S slovenskim dresom bosta nastopili Ilka Štuhec in Vanja Brodnik.

Plavanje

Na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Netanyji bodo jutri na sporedu številna predtekmovanja in tudi devet finalnih odločitev. Slovence čakajo trije nastopi: Damir Dugonjić, Tjaša Vozel in Tara Vovk bodo dopoldan tekmovali na 100 m prsno.

Košarka

Nadaljuje se 8. kolo evrolige, med drugim bo na delu tudi Zoran Dragić, ki svojim Himkijem ob 20. uri gostuje v Beogradu pri Crveni zvezdi. Zielona Gora s trenerjem Sašom Filipovskim že ob 18. uri gostuje v Rusiji pri Lokomotivu Kubanu.

Hokej

Hokejisti Telemacha Olimpije v 27. kolu lige EBEL gostujejo pri Beljaku (19.15).

Rokomet

V 9. kolu 1. SRL za ženske rokometašice Ljubljane gostijo Zagorje.