Napoved športnih dogodkov: sobota, 29. september

Napoved zanimivejših športnih dogodkov doma in po svetu za soboto, 29. septembra 2012.

Objavljeno
28. september 2012 16.16
Posodobljeno
28. september 2012 22.35
KOSSARKA
Delo.si
Delo.si

Košarka

V petek se je pričela regionalna liga ABA, košarkarje Uniona Olimpije v uvodnem kolu čaka gostovanje pri Radničkem (ob 17. uri).

Rokomet

V uvodnem kolu lige prvakov bodo rokometaši Gorenja Velenja v Rdeči dvorani gostili Sankt Peterburg (ob 20 uri), Celje PL pa čaka gostovanje pri Veszpremu (ob 17. uri).

Nadaljujejo se tudi tekme v domačem prvenstvu. V četrtem kolu bo Cimos Koper gostil Sevnico, Trimo Trebnje se bo pomerilo z Istrabenz Plini Izola, Krško čaka dvoboj z Maribor Branikom, Ribnica Riko Hiše se bo udarila z SVIŠ Pekarno Grosuple (vse tekme bodo ob 19. uri).

V 1. SRL za ženske se bodo v tretjem kolu pomerili Zagorje GEN-I - Zvezda Logatec, Celje Celjske mesnine - Veplas Velenje (ob 19. uri), Naklo-Tržič - Krka in Mlinotest Ajdovščina - Zelene doline Žalec (ob 20. uri).

Tenis

V Kuala Lumpurju in Bangkoku se nadaljujeta ATP turnirja, medtem ko bo v Tokiu na sporedu finale WTA turnirja. Za lovoriko se bosta pomerili Agnieszka Radwanska in Nadja Petrova.

Speedway

Hrvaški Goričan gosti zadnji kvalifikacijski test za vrnitev na dirke za SP v prihodnji sezoni, nastopil bo tudi najboljši slovenski spidvejist Matej Žagar.

Golf

V Medinah se nadaljuje Ryderjev pokal.

Kolesarstvo

Na sporedu bo enodnevna kolesarska dirka po Lombardiji, kjer bo od Slovencev nastopil le Jani Brajkovič.

Športno plezanje

V Atlanti bodo na sporedu kvalifikacije svetovnega pokala tekme v težavnostnem plezanju.

Vaterpolo

Pričenja se nova sezona razširjenega hrvaškega vaterpolskega prvenstva, v katerem ob najboljših hrvaških klubih sodelujejo še tri ekipe iz Črne gore in prvič tudi kranjski Triglav. Kranjčani se bodo v soboto v Zagrebu ob 18. uri pomerili z ekipo Mladost.