Napoved športnih dogodkov: sreda, 10. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v sredo, 10. septembra 2014.

Objavljeno
09. september 2014 19.46
BASKET-WC-2014-ESP-FRA
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Medtem ko so se v Evropi že začele kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2016, je onstran Atlanika med reprezentančnim premorom na sporedu nekaj prijateljskih tekem: Čile - Haiti, Brazilija - Ekvador, Mehika - Bolivija.

Košarka

V Španiji sta na sporedu še drugi dve četrtfinalni tekmi svetovnega prvenstva: ob 18. uri se bosta vnovič srečali Srbija in Brazilija, ki je presenetljivo dobila obračun v skupini, ob 22. uri pa se bosta še enkrat pomerili evropska prvakinja Francija in gostiteljica Španija. Tudi ti dve sta se že pomerili v skupini, prepričljivo je bila boljša domača reprezentanca.

Tenis

Po OP ZDA turnirja WTA gostujeta v Taškentu in Quebecu, pri moških je čas za Davisov pokal.

Kolesarstvo

Dirka po Španiji se nadaljuje s 17. etapo: Ortigueira - La Coruna (190,7 km).

Strelstvo

Tretji tekmovalni dan na svetovnem prvenstvu v Granadi bodo najbolj dejavni tekmovalci s puško šibrenico. Pred petimi slovenskimi tekmovalci je v sredo zadnja serija, najboljših šest tekmovalcev iz kvalifikacij pa se bodo nato prebili v veliki finale. Rajmond Debevec, Robi Markoja in Mitja Kočevar bodo nastopili v eliminacijah za četrtkovo tekmo z malokalibrsko puško leže.

Rokomet

Na sporedu so tekme 1/32 finala slovenskega pokala za moške: Krim-Olimpija - Drava Ptuj, Jadran 2009 Hrpelje-Kozina - Istrabenz Plini Izola, Arcont Radgona - Črnomelj, Grosuplje - Krka, Alples Železniki - Maribor Branik, Radovljica - Celje Pivovarna Laško.

Odbojka

Svetovno prvenstvo na Poljskem se je prevesilo v drugi del. V skupini E je so v Lodžu in Bydgoszcu na sporedu tekme: Argentina - Francija in Srbija - Italija (16.40), Poljska - ZDA in Avstralija - Iran (20.25); v Katowicah in Vroclavu pa bodo v skupini F igrali naslednje tekme: Brazilija - Italija in Finska - Rusija (16.40), Nemčija - Kitajska
in Kuba - Kanada (20.25).

Športno plezanje

V Gijonu se s kvalifikacijami začenja SP v težavnostnem plezanju.