Napoved športnih dogodkov: sreda, 28. avgust

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za sredo, 28. avgusta 2013.

Objavljeno
27. avgust 2013 22.34
NOGOMET
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Jutri bodo znani še zadnji udeleženci nogometne lige prvakov. Mariborčane čaka dan D, saj bodo morali v polnem Ljudskem vrtu izničiti prednost Viktorie iz prve tekme 4. kola kvalifikacij v Plznu (3:1). Tim Matavž bo v dresu PSV srečo iskal na vročem gostovanju pri Milanu, prvi obračun se je končal brez zmagovalca (1:1). Ostali pari: Zenit - Pacos Ferreira (prva tekma 4:1), Celtic - Šahtar Karaganda (0:2) in Socieadad - Lyon (2:0).

Tenis

Če bo vreme dopuščalo, se bo nadaljevalo odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, zadnji turnir za veliki slam v sezoni. Med slovenskimi predstavniki je bil do danes v igri le še najvišje rangirani Grega Žemlja, a mu je v prvem obračunu nasproti stal veliki Švicar Roger Federer.

Judo

Jutrišnji dan bo za slovensko odpravo na svetovnem prvenstvu v judu v Riu de Janeiro bržčas ključen, saj bosta na tatamije stopila naša glavna kandidata za visoka mesta, Vlora Bedžeti (do 57 kg) in Rok Drakšič (do 73 kg).

Kolesarstvo

Potem ko je slovita Vuelta danes dočakala prvo zmago domačega kolesarja letos, bo jutri gostila peto etapo na 174 km dolgi progi med Sobrom in Lagom de Sanabrio. V igri sta tudi dva slovenska zastopnika - Jani Brajkovič (Astana) in Grega Bole (Vacansoleil).

Jadranje

Na svetovnem prvenstvu v jadralnem razredu finn v Tallinnu bosta skušala slovenska predstavnika Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec še izboljšati uvrstitvi po drugem tekmovalnem dnevu. Trenutno držita 16. in 24. mesto.

Veslanje

Svetovno prvenstvo v Čungdžuju se bo nadaljevalo s četrtfinali in repešaži. Po vsej verjetnosti bosta tekmovala dva slovenska veslača: lahki skifist Rajko Hrvat in, če le ne bodo bolečine v hrbtu prehude, tudi skifist Luka Špik.

Ritmična gimnastika

Svetovno prvenstvo v Kijevu se bo jutri začelo s tekmovanjem z obročem in žogo. Ob 9. uri bodo na sporedu kvalifikacije, ob 20. uri pa še finale. Slovenske barve bosta zastopali dve telovadki: povratnica po porodniški Mojca Rode in Monija Čebašek, ki jo čaka ognjeni krst na tekmah najvišjega ranga.

Badminton

Na turnirju Victor Slovak Open 2013, ki ga bo od jutri do sobote gostil Prešov, bo sodeloval tudi najboljši slovenski tekmovalec v badmintonu Iztok Utroša, ki bo branil lansko zmago.