Napoved športnih dogodkov: torek, 15. december

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 15. decembra 2015.

Objavljeno
14. december 2015 18.13
iza*hokej olimpija innsbruck
Delo.si
Delo.si

Hokej na ledu

Hokejisti Telemacha Olimpije, ki so krepko priklenjeni na dno razpredelnice, bodo imeli jutri ob 19.15 v ligi EBEL popravni izpit v tivolskem dvoboju z Innsbruckom, ki jih je v soboto grdo porazil s kar 8:1. Ljubljančani lovijo prvo zmago po osmih porazih in šesto v sezoni.

Anže Kopitar in njegovi soigralci pri moštvu lige NHL Los Angeles Kings pa bodo ob 1.30 gostovali pri Ottawi in skušali z jubilejno dvajseto zmago v sezoni potrditi drugo mesto na razpredelnici zahodne konference. Senatorji so trenutno sedmi na vzhodu.

Rokomet

Rokometašice bodo imele jutri na svetovnem prvenstvu v Koldingu in Herningu na Danskem prost dan po včerajšnjih in današnjih obračunih osmine finala in pred sredini četrtfinalnimi dvoboji. Predlanske lovorike ne bodo ubranile Brazilke, ki so včeraj že izpadle proti Romuniji.

Košarka

Košarkarji Miamija, med njimi tudi slovenska asa Goran Dragić in Beno Udrih, bodo jutri ob 2. uri v dvoboju lige NBA gostovali pri Atlanti in skušali ujeti štirinajsto zmago v sezoni. V prvem medsebojnem obračunu so bili v začetku novembra tekmeci boljši z 98:92.

Odbojka

Četrto tekmovalno kolo lige prvakov, v katerem bodo odbojkarji ACH Volleyja v skupini F v četrtek gostovali pri Gdansku, bosta z obračunom skupine E odprla Knack Roeselare in Skra Belchatow. V prejšnjem medsebojnem obračunu so bili Poljaki boljši brez oddanega niza.

Namizni tenis

V zaostalem dvoboju devetega kola slovenskega prvoligaškega tekmovanja za moške bodo gledalci ob 18. uri v Puconcih videli veliki derbi dveh še neporaženih in vodilnih zasedb, domače Keme in novomeške Krke.