Napoved športnih dogodkov: torek, 16. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za torek, 16. septembra 2014.

Objavljeno
15. september 2014 20.01
reu-SOCCER-CHAMPIONS/
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Jutri se začenja nova sezona elitnega nogometnega plesa, skupinski del lige prvakov z dvoboji v skupinah od A do D. Branilec naslova Real Madrid se bo v skupini B pred domačimi navijači najprej pomeril z Baslom, pari preostalih dvobojev, ki se bodo prav tako začeli ob 20.45, pa so - skupina A: Juventus - Malmö, Olympiakos - Atletico Madrid; skupina B: Liverpool - Ludogorec; skupina C: Monaco - Bayer, Benfica - Zenit; skupina D: Borussia D. - Arsenal, Galatasaray - Anderlecht.

Odbojka

Moško svetovno prvenstvo na Poljskem se je prevesilo v tretji del, »preživelo« je le še šest reprezentanc. Jutri se bosta ob 20.25 v skupini G pomerili Francija in Nemčija, v skupini H pa v derbiju gostitelji in branilci naslova Brazilci.

Tenis

Na turnirju WTA v Seulu je Nastja Kolar klecnila na zadnji kvalifikacijski oviri, zato bo imela Slovenija v ognju zgolj Polono Hercog, ki pa jo v uvodnem kolu jutri zjutraj ob 6.30 čaka izjemno visoka ovira, peta igralka sveta, Poljakinja Agnieszka Radwanska. Ženske se na turnirjih WTA merijo še v Guangzhouju in Tokiu, moški pa na turnirjih ATP v St. Peterburgu in Metzu. Jutri pa bo šel prvič v ogenj tudi Blaž Rola na challengerju v Trnavi, na nasprotni strani mreže mu bo stal Belorus Uladzimir Ignatik.

Jadranje

Na svetovnem prvenstvu v olimpijskih jadralnih razredih v španskem Santandru so slovenske oči uprte predvsem v posadko v razredu 470, Tino Mrak in Veroniko Macarol.

Strelstvo

Na svetovnem prvenstvu v Granadi, na katerem se je Rajmond Debevec danes dokopal do petega mesta, jutri ne bo na sporedu nobene finalne odločitve v članski konkurenci.