Napoved športnih dogodkov: torek, 17. november

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 17. novembr 2015.

Objavljeno
16. november 2015 20.10
foto:Tadej Regent/Delo
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Pred slovensko nogometno reprezentanco je dan D: v povratnem dvoboju dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Franciji ob 20.45 v mariborskem Ljudskem vrtu mora namreč nadoknaditi dva gola zaostanka s prvega obračuna v Lvovu (0:2). Istočasno se bosta za vozovnico za Francijo borili tudi Danska in Švedska, ki ima s prve tekme zadetek zaloge (2:1).

Nogometni svet pa bo jutri lahko spremljal tudi številne prijateljske dvoboje. Pari: Makedonija - Libanon (13), Rusija - Hrvaška (17), Estonija - St. Kitts & Newis, Azerbajdžan - Moldavija (obe 18), Turčija - Grčija (19.15), Luksemburg - Portugalska (20.30), Nemčija - Nizozemska, Avstrija - Švica, Poljska - Češka, Italija - Romunija, Belgija - Španija, Slovaška - Islandija (vse 20.45), Anglija - Francija (21).

Slovenska reprezentanca do 21 let se bo jutri v okviru kvalifikacijske skupine 2 za nastop na evropskem prvenstvu leta 2017 ob 16.30 v Kopru pomerila z vodilno Srbijo, ki je po štirih dvobojih še neporažena, nazadnje pa se je v petek z mladimi »azzurri« razšla brez zmagovalca.

V okviru celinskih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji so za širšo svetovno javnost najzanimivejše južnoameriške, ki bodo jutri ponudile dva obračuna. Ob 21.30 se bosta v derbiju pomerili Kolumbija in Argentina, ki še lovi prvo zmago, pol ure pozneje pa še zadnjeuvrščena Venezuela in vodilni Ekvador.

Košarka

V četrtem kolu novonastalega pokala FIBA bodo košarkarji Krke v poznovečernem dvoboju (z začetkom ob 22. uri) gostovali pri Portu. Trenutno so v boljšem položaju Novomeščani, ki imajo v žepu dve zmagi in en poraz, uspešnejši so bili tudi v prvem medsebojnem obračunu v sezoni (70:62).

Hokej na ledu

Državni podprvaki, hokejisti Telemacha Olimpije, bodo jutri ob 17.30 pod Rožnikom v ligi EBEL gostili zasedbo Dornbirna, ki trenutno zaseda tretje mesto razpredelnice, dobila pa je zadnje tri dvoboje. Toliko so jih Ljubljančani v celotni sezoni, s čimer so prepričljivo prikovani na dno lestvice.

V zaostalem dvoboju državnega prvenstva pa bo ob 19.45 Mladost gostila soseda na lestvici, moštvo Bleda, vendar pa zasedbi po petih odigranih dvobojih loči šest točk.

Tenis

Jutri bodo gledalci na zaključnem mastersu ATP v Londonu v drugem kolu skupine A videli veliki derbi med včerajšnjima zmagovalcema, Srbom Novakom Đokovićem in Švicarjem Rogerjem Federerjem (ob 21. uri). Že pred tem si bosta na nasprotni strani mreže stala Čeh Tomaš Berdych in Japonec Kei Nišikori (ob 15. uri).

Slovenska loparja Blaž Rola in Blaž Kavčič pa nadaljujeta nastope na challengerjih onkraj luže, ta teden oba nastopata v ameriškem Champaignu.

Namizni tenis

V zaostalem dvoboju šestega kola slovenskega moškega prvoligaškega tekmovanja bo še vedno neporažena prva zasedba Keme Puconcev ob 17. uri gostila Maribor, medtem ko si bosta v obračunu četrtega kola 1. SNTL za ženske nasproti ob 18. uri stala vodilna Muta in Ptuj.