Napoved športnih dogodkov: torek, 29. december

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 29. decembra 2015.

Objavljeno
28. december 2015 21.22
SKIJUMPING/4HILLS

Smučarski skoki

Na sporedu je težko pričakovana prva tekma 64. novoletne turneje. Prvi favorit in vodilni v svetovnem pokalu Peter Prevc je po zmagi v kvalifikacijah že napoved boj za vrh. Šest slovenskih orlov se bo ob 17.15 pomerilo na prvi tekmi v Oberstdorfu, v prvi seriji bodo nastopili v naslednjih parih: Jurij Tepeš - Pius Paschke (Nem), Robert Kranjec - Stefan Hula (Pola), Domen Prevc - Michael Neumayer (Nem), Anže Lanišek - Manuel Poppinger (Avs), Tilen Bartol - Stefan Kraft (Avs), Peter Prevc - Andreas Stjernen (Nor).

Alpsko smučanje

V Lienzu se bodo alpske smučarke pomerile še na zadnji tekmi svetovnega pokala v tem letu. Ob 10.30 se bo začel prvi del slaloma, ki ga bo odprla Slovakinja Veronika Velez Zuzulova. Nastopile bodo tri Slovenke: Katarina Lavtar (32), Ana Bucik (42) in Maruša Ferk (57). Finale bo na sporedu ob 13.30.

Fantje bodo leto sklenili s smukom v Santa Caterini (11.45). Tokrat v ospredju ne utegnejo biti Vikingi, ki na treningih na zelo težki progi Deborah Compagnoni niso blesteli. Je pa teren zelo pri srcu Klemnu Kosiju, ki je nanizal dve spodudni predstavi na treningih in bil znotraj deseterice, kamor si seveda želi tudi na tekmi. Nosil bo številko 37, za njim bo štartal Boštjan Kline, ki je lani na tem prizorišču presenetil s 13. mestom. Nastopil bo tudi Andrej Šporn (31).

Odbojka 

V 5. kolu srednjeevropske lige za moške je na sporedu obračun med Panvito Pomgradom in ACH Volleyjem (16.00), v 6. kolu srednjeevropske lige za dekleta pa odbojkarice Brnika gostujejo v Poreču (18.00).

Košarka

Na sporedu so že tekme prvega kola drugega dela košarkarske evrolige: Unicaja Malaga - Darussafaka (20.45), Himki
- CSKA Moskva (18.00), Olympiacos - Barcelona (20.00).