Napoved športnih dogodkov: torek, 30. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za torek, 30. septembra 2014.

Objavljeno
30. september 2014 01.46
FBL-EUR-C1-SCHALKE-MARIBOR
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Slovenski šampion Maribor se bo jutri ob 20.45 v drugem kolu skupine G lige prvakov na gostovanju pomeril s Schalkejem in skušal še oplemenititi uvodno točko, osvojeno v dvoboju s Sportingom. Ta se bo pred domačimi navijači udaril s favoriziranim Chelseajem.

Drugi pari - skupina E: CSKA Moskva - Bayern (18), Manchester City - Roma; skupina F: Apoel - Ajax, PSG - Barcelona; skupina H: Bate Borisov - Athletic Bilbao, Šahtar Doneck - Porto (vse 20.45).

Košarka

V Šenčurju bodo jutri podelili prvo lovoriko v novi sezoni, ob 18. uri se bosta namreč za superpokalni naslov pomerila večna tekmeca zadnjih let Krka in Union Olimpija, oba s precej prevetrenima zasedbama.

Tenis

Peking in Tokio gostita močna turnirja ATP, Peking pa turnir WTA, na katerem se bo jutri ponovno predstavila tudi Polona Hercog v obračunu drugega kola s favorizirano dvanajsto nosilko, Rusinjo Jekaterino Makarovo.

Hokej na ledu

Hokejisti Telemacha Olimpije bodo jutri začeli lov na novo zvezdico v državnem prvenstvu, ob 20. uri bodo v uvodnem obračunu palice prekrižali z Bledom. Priložnost za dokazovanje bodo dobili predvsem mlajši igralci.

Balinanje

Koper bo od jutri do sobote gostil evropsko prvenstvo v balinanju. Slovenski selektor Aleš Škoberne si želi bogato bero odličij, kot minimalni cilj pa je izpostavil vsaj dve kolajni.