Napoved športnih dogodkov: torek, 9. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 9. septembra 2014.

Objavljeno
08. september 2014 21.59
BASKET-WC-2014-USA-MEX
Delo.si
Delo.si

Košarka

Jutri bo za izbrance selektorja Jureta Zdovca nov »dan D«, saj jim bodo v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Španiji na drugi strani stali branilci naslova in prvi favoriti za zlato odličje Američani. Dvoboj se bo v Barceloni začel ob 21. uri, že prej (ob 17. uri) se bosta udarili evropska podprvakinja Litva in Turčija.

Nogomet

Kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo čez dve leti v Franciji bodo jutri začele še preostale tri skupine. Pari, skupina A: Kazahstan - Latvija (18), Islandija - Turčija, Češka - Nizozemska (obe 20.45); skupina B: Andora - Wales, BiH - Ciper (obe 20.45); skupina H: Azerbajdžan - Bolgarija (18), Hrvaška - Malta in Norveška - Italija (obe 20.45).

Odbojka

Po končanem prvem delu svetovnega prvenstva za moške bo tudi jutri na Poljskem prost dan, v sredo pa 16 najboljših moštev nadaljuje drugi krog tekmovanja. Največ točk, po devet, so vanj prenesli gostitelji in branilci naslova Brazilci.

Kolesarstvo

Tudi na sloviti Vuelti, zadnji letošnji večetapni dirki iz »svete trojice«, bodo jutri kolesarji počivali, nato pa jih v sredo po treh zaporednih gorskih etapah znova čaka ravninski izziv.

Tenis

Dekleta se bodo ta teden merila na treh turnirjih WTA v Taškentu, Quebecu in Hong Kongu, kjer bo nastopila tudi Polona Hercog, ki jo uvodoma čaka 47. igralka sveta, Čehinja Karolina Pliskova, medtem ko je Nastja Kolar izpadla v kvalifikacijah.

Moških turnirjev na najvišji ravni te dni ne bo, bosta pa Blaž Rola in Aljaž Bedene sodelovala na challengerju v Banjaluki, medtem ko je bil Blaž Kavčič nastop zaradi poškodbe prisiljen odpovedati.

Strelstvo

Potem ko je danes Željko Moičević načel slovenske nastope na svetovnem prvenstvu v Granadi, bosta jutri na sporedu finalni preizkušnji z malokalibrsko pištolo (50 metrov) za moške in zračno puško (10 metrov) za ženske.

Športno plezanje

Na slovenske nastope na svetovnem prvenstvu v Gijonu, od katerih si obetamo ogromno, bo treba še malo počakati, jutri bodo namreč na sporedu kvalifikacije v hitrostnem plezanju.

Rokoborba

Uzbekistanski Taškent od jutri do nedelje gosti člansko svetovno prvenstvo.