Napoved športnih dogokov: četrtek, 26. november

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v četrtek, 26. novembra 2015.

Objavljeno
25. november 2015 18.16
ODBOJKA Calcit - PGA
Delo.si
Delo.si

Nogomet

V petem kolu skupinskega dela evropske lige se bo Tim Matavž z Augsburgom ob 19. uri pred domačimi navijači pomeril z Athleticom Bilbaom. Istočasno bo Fiorentina Josipa Iličića gostovala pri Baslu, Partizan Gregorja Balažica pri Baslu, Sporting Ažbeta Juga pri moskovskem Lokomotivu, St. Etienne Roberta Berića pa pri Rosenborgu. Pozneje, ob 21.05, bo šel v ogenj zgolj Villarreal Bojana Jokića v domačem obračunu z dunajskim Rapidom.

Odbojka

Pred slovenskimi šampionkami, odbojkaricami Calcita Ljubljane, je največji izziv v krstni sezoni v ligi prvakov. Jutri ob 20. uri bodo namreč v Tivoliju gostile močno favorizirano zasedbo istanbulskega Vakifbanka, ki je po dveh kolih še neporažen, dvakrat doslej pa je že sédel tudi na tron stare celine.

Košarka

Jutri bosta v sedmem kolu evrolige nastopila dva od štirih slovenskih udeležencev. V skupini A bo Himki z Zoranom Dragićem ob 18. uri gostil zasedbo Bayerna in lovil peto zmago v sezoni, medtem ko bo Laboral Kutxa z Jako Blažičem v obračunu skupine B ob 20.45 gostoval pri vodilnem Olympiakosu, ki lovi peto zmago zapovrstjo.
Po včerajšnjem medsebojnem obračunu bodo vsi trije slovenski košarkarji v ligi NBA vnovič na parketu jutri zjutraj.

Ob 1. uri bodo Kratkohlačniki iz New Yorka, pri katerih majhno minutažo dobiva tudi Saša Vujačić, gostovali pri Orlandu, Vročica iz Miamija - tudi z Goranom Dragićem in Benom Udrihom - pa pol ure pozneje pri Detroitu.

Rokomet

V jutrišnjih dvobojih devetega kola rokometne lige prvakov bo slovenski pridih zgolj v Novem Sadu, kjer bo domača Vojvodina ob 19.30 gostila zasedbo Tatrana Prešova, ki bo lovila šele drugo zmago v skupini C, na poti do nje pa ji bo skušal pomagati tudi Vasja Furlan.

Hokej na ledu

Hokejisti Los Angelesa na čelu s slovenskim asom Anžetom Kopitarjem čaka zahtevno gostovanje v ligi NHL, ob 1.30 jih bo namreč pričakalo moštvo Tampa Bay Lightning, finalisti minule sezone.

Jadranje

Novozelandska Takapuna do nedelje gosti svetovno prvenstvo razreda finn, na katerem se za najvišja mesta bori tudi edini slovenski predstavnik Vasilij Žbogar. Najboljši tekmovalci v razredu laser radial pa se te dni za svetovna odličja potegujejo v Al Mussani.

Dviganje uteži

Najboljši dvigovalci uteži se še do sobote merijo na svetovnem prvenstvu v Houstonu, ki mineva v popolni prevladi azijskih tekmovalcev, saj so se Kitajci doslej okitili s tremi zlatimi odličji, Severnokorejci, Tajvanci, Azerbajdžanci in Kazahstanci pa s po enim.

Kerling

V danskem Esbjergu se zaključuje evropsko prvenstvo skupine B, na katerem nastopa tudi slovenska izbrana vrsta v kerlingu, ki si je s tremi zaporednimi zmagami že predčasno zagotovila obstanek.