Naši plavalci z Mankočem na čelu pripravljeni na miting Mladosti

Ta konec tedna bo moč videti, kako so se za naše plavalce obnesle višinske priprave.

Objavljeno
17. november 2011 13.48
Posodobljeno
17. november 2011 14.26
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

Ljubljana - Ta konec tedna bo za plavalce na vrsti prvi resen test pred decembrskim evropskim prvenstvom na Poljskem. Na mitingu Mladosti v Zagrebu bo nastopilo 460 tekmovalcev, med njimi več kot 25 Slovencev, poroča STA. Med našimi plavalci bo videti vse reprezentante, razen Sare Isakovič in Damirja Dugoviča, ki študirata v Ameriki.

Večji del slovenske reprezentance, na čelu z Radovljičani Anjo Klinar, Robijem Žbogarjem, ter sestrama Nino in Majo Cesar, triglavani Anjo Čarman, Uršo Bežan in Emilom Tahirovičem ter mladinsko svetovno prvakinjo iz Fužinarja Tjašo Oder, bo na miting dopotoval neposredno z višinskih priprav v Španiji. Ilirijan Peter Mankoč se je pripravljal v Franciji. »Trenutno težko kaj rečem o svoji pripravljenosti, to bo lažje po tekmi. Na 100 mešano si želim plavati okrog 54 sekund, na 100 delfin 52. Na 100 prosto in 50 hrbtno pa težko kaj napovem, saj v teh dveh disciplinah že dolgo nisem nastopil na močni tekmi,« pred tekmo pravi svetovni rekorder na 100 mešano Mankoč.

Izmed tujcev bodo med drugim nastopili tudi tudi Američan Randall Bal, Estonka Triin Aljand, Rus Jevgenij Lagunov, ter reprezentance Slovenije, Srbije, BiH, Rusije, Francije, Grčije in Turčije.