Nasilna dvojica v Srbiji napadla atletsko evropsko podprvakinjo (VIDEO)

Metalka kopja Tatjana Jelača Mirković se je vračala z DP, ko sta se na njen avtomobil spravila atlet Partizana in njegov oče.

Objavljeno
12. junij 2017 19.29
J. P.
J. P.

Kruševac - Napadi na znane športnike in športne funkcionarje na področju nekdanje skupne države se kar vrstijo. Potem ko sta bila na Hrvaškem tarči alfa in omega zagrebškega nogometnega velikana Dinama Zdravko Mamić in tamkajšnja najboljša alpska smučarka vseh časov Janica Kostelić, sta nepridiprava v Srbiji na piko vzela atletinjo Tatjano Jelača Mirković, evropsko podprvakinjo v metu kopja izpred treh let v Zürichu, ki se je po dveletnem odmoru veselila prvega zlatega odličja na državnem prvenstvu v Kruševcu.

Pri vračanju s tekmovanja sta njeno vozilo, v katerem je bil za volanom njen soprog, na cestninski postaji v Vrčinu ustavila dva moška, domnevno član atletskega kluba Partizan in njegov oče, in začela živalsko tolči in brcati po pločevini, ki sta jo grdo poškodovala, uničila pa tudi stranski ogledali. Tatjanin mož je dogajanje posnel z mobilnikom. »Ko sva videla, kaj se dogaja, sva se takoj zaklenila in skušala priklicati policijo na drugi strani zapornice, ki pa naju ni slišala. Kričala sta, da naju bosta ubila. Nisem ju poznala, po objavi posnetka na družbenem omrežju pa so mi sporočili, da gre za člana Partizana in njegovega očeta,« je pojasnjevala vznemirjena 26-letnica.

Vzrok za nekajminutni napad naj bi bilo izsiljevanje na avtocesti nekaj minut prej. »Kar tresla sem se, mož pa je razmišljal trezno in zbrano. Lahko bi ju povozil, a ne bi imel nič od tega. Vso noč sem bila v šoku, težko si predstavljam, kakšno travmo bi lahko doživel najin sin, če bi bil zraven,« je pristavila atletinja, na družbenem omrežju pa javnost in športne kolege pozvala: »Bodite vzor drugim, ohranite mirne živce in pokličite policijo. Stop nasilju!«