Nov odmeven odbojkarski prestop: Dane Mijatovič v Noliko Maaseik

Nekdanji reprezentančni bloker (25 let, 202 cm) si je v zadnji sezoni kruh služil v matičnem Salonitu.

Objavljeno
13. junij 2017 12.43
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Še enemu slovenskemu odbojkarju se je posrečil odmeven mednarodni prestop. Nekdanji reprezentančni bloker, 25-letni in 202 centimetra visoki Dane Mijatovič, ki je v minuli sezoni branil barve kanalskega prvoligaša Salonita, s katerim ga je sicer vezala še enoletna pogodba, se je namreč preselil k belgijskemu velikanu Noliku Maaseiku, že dolgo vrsto let tudi udeležencu lige prvakov.

Za Mijatoviča to ne bo prva izkušnja v Belgiji, ki mu je pravzprav postala »druga domovina«, saj si je v preteklosti že služil kruh tudi pri Duvelu Puursu in Callantu Antwerpnu. Visokorasli Primorec je sicer otrok Salonita, h kateremu se je v prejšnji sezoni vrnil tudi z željo, da bi ga selektor ponovno uvrstil na reprezentančni seznam.

Pri Noliku so imeli v dosedanjem delu prestopnega roka precej prometa, predvsem na blokerskem položaju, saj sta skozi izhodna vrata šla Nizozemec Rob Bontje (v Avoc Achel) in Belgijec Martijn Colson (Lindemans Aalst), poleg njiju pa tudi argentinski libero Facundo Santucci (Kirin/Campinas) in poljski podajalec Nikodem Wolanski (Nysa).

Poleg Mijatoviča so novi obrazi še estonski bloker Timo Tammemaa (iz Toulousa), podajalca Kanadčan Jay Blankeau (Evivo Düren) in Belgijec Stef van Heyste (Callant Antwerpen) ter korektorja Čilenec Sebastian Gevert (Česke Budejovice) in Belgijec Jolan Cox (Callant Antwerpen).