Nov uspeh Mohoriča - postal še mladinski svetovni prvak

Slovenski kolesar Matej Mohorič je na cestni dirki na SP v Valkenburgu za nekaj metrov ugnal Avstralca Caleba Ewana.

Objavljeno
23. september 2012 14.33
CYCLING/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Valkenburg - Mladi slovenski kolesar Matej Mohorič na svetovnem prvenstvu v Valkenburgu še naprej niza uspehe. Po srebrni kolajni v vožnji na čas je danes na cestni dirki osvojil še naslov mladinskega svetovnega prvaka. Mohorič je 128,8 kilometra dolgo dirko dobil z nekaj metri prednosti pred Avstralcem Calebom Ewanom, tretji je bil Hrvat Josip Rumac, piše STA.

Poleg Mohoriča so na jugu Nizozemske med mladinci nastopili še Gašper Katrašnik, Jure Miškulin, Martin Otoničar in David Per, ki pa niso končali povsem v ospredju. Miškulin je ciljno črto prečkal v času zmagovalca na 49. mestu, Per je bil 81. z zaostankom 25 sekund, Katrašnik 117. z zaostankom 5:49 minute, medtem ko Otoničar, na katerega so pred današnjim nastopom v slovenskem taboru tudi računali za vidnejši uspeh, dirke ni končal.

»Vedel sem, da imam močne noge. Toda v kolesarstvu ne zmaga vedno najboljši, zato je to toliko zanimiv šport. Mislim, da sem danes pokazal zrelo vožnjo. Na Cauberg nisem brezglavo napadel, čeprav sem že bil že pred začetkom vzpona v najboljšem položaju. Nato sem se pomaknil nekoliko v ozadje in nadziral tekmece. Ko sem videl, da jim ne gre več najbolje, pa sem napadel, dal glavo dol, šele 200 metrov pred ciljem pogledal nazaj, kaj se dogaja, in zmagal. Pohvalil bi prav vse moštvene kolege, bili so enkratni. Se pa prav dobro še ne zavedam, kaj sem dosegel,« se je smejalo kolesarju Save, ki ima že zdaj veliko ponudb tujih, a bo še nekaj časa ostal doma: »Ne želim prehitevati stvari. Kolesar se mora razviti in stopati na svoji poti stopnico za stopnico. Nikoli ni nobena stvar tako dobra, da se je ne bi dalo izboljšati. In to ne samo na kolesu. Želim postati športnik z veliko začetnico.«

Ta čas že poteka tudi cestna dirka članov, zadnja odločitev prvenstva, na kateri nastopa sedem slovenskih kolesarjev.