Novozelandci še naprej zmagovito na pokalu Amerike

Novozelandski jadralci so si v pokalu Amerike priborili še šesto in sedmo zmago, Američani ostajajo le pri eni.

Objavljeno
13. september 2013 11.47
Americas Cup Sailing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

San Francisco - Novozelandska posadka Emirates Team New Zealand si je priborila še dodatno prednost v boju za prestižno jadralsko lovoriko na regati za pokal Amerike. Novozelandski jadralci so v morju pred obalo San Francisca vknjižili še šesto in sedmo zmago.

V boju za 34. lovoriko v tem tekmovanju se je tako Nova Zelandija še dodatno utrdila na vrhu. »Občutki so prekrasni. Vendar pa je za kakršno koli veselje še veliko prezgodaj, smo na dobri poti, za nami sta dve tretjini poti do končnega cilja, držati v rokah pokal,« je povedal prvi mož novozelandske posadke Dean Barker.

Novozelandce od osvojenega pokala Amerike ločijo le še tri zmage. »Trije plovi niso mačji kašelj, čaka nas še veliko naporov, če bomo imeli le en slab dan, se lahko stvari zelo hitro obrnejo,« ostaja realen "skiper" Barker.

Branilci naslova, ameriška posadka Oracle Team USA, medtem ostajajo le pri eni osvojeni zmagi. Pomagal jim ni niti dan premora ter posvet o taktiki, saj so bili Novozelandci v obeh novih plovih prepričljivejši. Šesti plov so dobili s 47 sekundami naskoka, sedmega pa je ekipa Oracla izgubili celo za več kot minuto. »Mislim, da so stvari lepo pospravili pod streho. Si predstavljate njihovo razočaranje, če bodo v nadaljevanju izgubili. To bi pa res lahko bila naša velika vrnitev in seveda želim biti udeležen v tem podvigu,« kapetan ameriške posadke Jimmy Spithill še ni izgubil upanja.