Odbojkarice Calcita se vračajo domov

Iz OD Calcit Ljubljana so sporočili, da bodo v novi sezoni prvo člansko ekipo iz metropole vrnili pod okrilje OK Kamnik.

Objavljeno
05. junij 2017 20.47
J. P.
J. P.

Ljubljana - Iz Odbojkarskega društva Calcit Ljubljana so sporočili, da bodo v prihodnji sezoni prvo (žensko) člansko ekipo Calcita Volleyballa iz metropole preselili nazaj domov, pod okrilje Odbojkarskega kluba Kamnik. Društvo je v minulih dveh sezonah nastopalo kot nosilec Projekta razvoja ljubljanske ženske odbojke (PRLŽO) in v tem okviru s prvo člansko ekipo v sezoni 2015&16 tudi prvič tekmovalo v ligi prvakinj, v zadnjih dveh sezonah pa doseglo še več odmevnih uspehov v interligi (1. mesto 2016, 2. mesto 2017), državnem prvenstvu (1. mesto v sezoni 2015/16 in 2. mesto v minuli sezoni) in slovenskem pokalu (drugo mesto v zadnjih dveh letih).

»V tem obdobju smo veliko pozornost namenili tudi vzgoji mladih igralk. Tako je med odbojkarsko elito pod okriljem ŽOK Tabor Ljubljana uspešno nastopala in se kalila tudi druga ljubljanska ekipa, ki so jo v pretežni meri sestavljale mlade igralke našega društva, mi pa smo jo podprli tudi po organizacijski in strokovni plati. Obenem se nam je v okviru PRLŽO posrečilo poenotiti ostale ljubljanske ženske odbojkarske klube in osnovati združene ekipe mesta Ljubljane v mlajših kategorijah, ki so prav tako dosegle več vrhunskih rezultatov. Kljub želji, da Projekt v tovrstni obliki nadaljujemo tudi v prihodnje, v društvu žal glede tega nismo našli skupnega jezika z Oddelkom za šport Mestne občine Ljubljana,« je v izjavi za javnost zapisal predsednik OD Calcit Ljubljana Gregor Hribar.