Odbojkarice v Belgijo na misijo nemogoče?

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v belgijskem Kortrijku odigrala drugi del kvalifikacij za EP 2013.

Objavljeno
13. september 2012 16.33
Posodobljeno
13. september 2012 17.02
ODBOJKA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Kortrijk - Slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco v belgijskem Kortrijku čaka še drugi kvalifikacijski turnir skupine E za nastop na evropskem prvenstvu.

Izbranke selektorja Olega Gorbačova so na prvem turnirju zasedle tretje mesto (prehitele so Črno goro), za uvrstitev v dodatne kvalifikacije bi morale prehiteti Belgijo, kar pa je najbrž misija nemogoče. Belgijke so v prvi tekmi gladko zmagale, na domačem terenu pa priložnosti prav gotovo ne bodo izpustile iz rok.

Čeprav bo uvrstitev v dodatne kvalifikacije bržkone prevelik zalogaj, se Slovenke ne želijo predati. »Vse karte so zdaj odprte. Točno vemo, kake so druge ekipe, v taktičnem smislu smo se lahko bolje pripravile. Verjamemo, da lahko pokažemo boljšo igro, če jo bomo, bomo zadovoljne. Tudi tretje mesto pa ne bo nobena katastrofa, saj je ekipa pomlajena in bo svoje najboljše predstave kazala šele v naslednjih letih,« je povedala kapetanka Marina Cvetanović.

Slovenska reprezentanca se bo v petek najprej pomerila s Francijo, v soboto bo igrala s Črno goro, v nedeljo pa še z Belgijo.