Odbojkarji na Dansko brez Planinca

Odbojkarski selektor Luka Slabe se je pred EP odločil, da bo doma pustil zadnje dni obolelega sprejemalca Jana Planinca.

Objavljeno
18. september 2013 15.35
lvu*ODBOJKA
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Že dalj časa se je vedelo, da bo edini izmed petnajsterice igralcev, na katere je slovenski odbojkarski selektor Luka Slabe računal v pripravljalnem obdobju pred skorajšnjim evropskim prvenstvom, ki ne bo odpotoval v Herning, eden izmed peterice sprejemalcev. Ker sta Klemen Čebulj in kapetan Tine Urnaut domala zabetonirana tudi v udarni sedmerki, je moral selektor izbirati med Andrejem Flajsom, Janom Pokeršnikom in Janom Planincem. Slabe se je - tudi na podlagi zdravstvenega kartončka - odločil, da bosta na pot proti Skandinaviji odpotovala oba njegova varovanca pri ACH Volleyju, doma pa je ostal novopečeni član Lunosa Maribora Jan Planinc.

Posadko za Dansko je mladi selektor fantom razkril po včerajšnjem večernem treningu, pri Planincu je odtehtalo dejstvo, da je viroza, ki je v zadnjem obdobju napadla reprezentančno slačilnico, najbolj udarila ravno njega, zaradi česar je moral izpustiti tudi zadnja prijateljska dvoboja z Belgijci. »Nekateri so bili bolni prej, mene so zdravstvene težave ujele ob najmanj primernem trenutku, a ni vredno jokati. Že danes se bom priključil novim klubskim soigralcem v Mariboru na treningu, nato pa bom z domačega naslonjača pred malim zaslonom držal pesti za našo izbrano vrsto,« je poudaril Planinc, ki je veljal za najbolj zanesljivega izvajalca začetnih udarcev med sprejemalci v reprezentanci. In kdaj pričakuje, da se bodo Slovenci vrnili domov? »Upam, da šele po 29. septembru, ko bo prvenstva konec,« hudomušno pristavi Planinc.

SLOVENSKA POSTAVA ZA EVROPSKO PRVENSTVO V ODBOJKI

Libera: Miha Plot (brez kluba, nazadnje Lennik, Bel), Jani Kovačič (Posojilnica Dob, Avs).
Podajalca: Dejan Vinčič (Mili Piyango, Tur), Gregor Ropret (ACH Volley).
Blokerji: Alen Pajenk (Jastrzebski, Pol), Matevž Kamnik (Arkas, Tur), Danijel Koncilja (Posojilnica Dob, Avs), Matej Vidič (ACH Volley).
Sprejemalci: Tine Urnaut (Arkas, Tur), Klemen Čebulj (Ravenna, Ita), Andrej Flajs, Jan Pokeršnik (oba ACH Volley).
Korektorja: Mitja Gasparini (Verona, Ita), Alen Šket (Modena, Ita).