Odbojkarji na priprave z Nizozemci

V okviru priprav na kvalifikacije za nastop na OI se slovenski odbojkarji odpravljajo na Nizozemsko.

Objavljeno
10. november 2011 19.38
Posodobljeno
10. november 2011 19.56
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Ljubljana - Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco med 22. in 26. novembrom čakajo kvalifikacije za nastop na OI v Londonu. Pred tem bo izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Veselin Vuković, odigrala še nekaj pripravljalnih tekem, ta konec tedna bodo njihovi nasprotniki Nizozemci.

Odbojkarska zveze Slovenije je sporočila, da bo na Nizozemsko odpotovalo vseh 14 igralcev, ki so se v začetku tedna zbrali na pripravah v Mariboru. Reprezentanca bo na tridnevnem gostovanju odigrala tri tekme: v soboto ob 19.30 v Amsterdamu, v nedeljo ob 14.00 v Wijchenu in v ponedeljek ob 19.30 v Groningenu.

»Tekme, ki jih bomo odigrali na Nizozemskem, so odlično načrtovane in so prišle v ravno pravem trenutku. Na ta način bomo lahko namreč najbolje preskusili formo ekipe in posameznikov v dinamiki tekem, ki je podobna turnirju v Osijeku. Kakšnih velikih sprememb v igri pa ne načrtujemo, četudi imamo nekaj mlajših igralcev, ki bodo nedvomno dobili večjo minutažo. Predvsem tu mislim na Ropreta, pa seveda tudi na Pokeršnika, Čebulja, Vidiča,« je pred odhodom dejal slovenski selektor Vuković.

Po vrnitvi v domovino bo Slovenija v Mariboru nadaljevala priprave do 19. novembra, 20. novembra pa bo že odpotovala na kvalifikacijski turnir v Osijek.