Odbojkarji spet zbrani v Mariboru

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je pred kvalifikacijskim turnirjem za OI zbrala na zadnjih letošnjih pripravah.

Objavljeno
07. november 2011 16.12
Posodobljeno
07. november 2011 16.12
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Maribor - Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco čakajo še zadnje letošnje skupne priprave, ki jih bodo varovanci Vesleina Vukovića sklenili na kvalifikacijskem turnirju v Osijeku za nastop na olimpijskih igrah v Londonu.

Reprezentantom, zbranim v Mariboru, se tokrat niso pridružili poškodovani Matevž Kamnik, Dejan Vinčić, Vid Jakopin in Andrej Flajs. Medtem ko je za slednjega še možno, da se bo reprezentanci pridružil pozneje, se je za vpoklic selektorju in vodstvu zahvalil Dragan Radović, ki se po desetih letih zaradi prezasičenosti dokončno poslavlja od reprezentančnega dresa, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

»Seveda bomo pogrešali fante, ki so poškodovani, ravno tako kot Radovića, toda povsem razumemo njihov položaj in jim želim čimprejšnje okrevanje. Bodo pa zaradi tega seveda dobili več časa za dokazovanje mlajši igralci, ki so bili na prejšnjih pripravah vseskozi z ekipo. Tukaj predvsem mislim na Klemna Čebulja, Gregorja Ropreta, Jana Vidiča in Davorja Čebrona. Prepričan sem, da lahko kljub težavam tudi s temi igralci in s to ekipo v tako dobrih razmerah, kot jih imamo, napravimo dober rezultat na turnirju v Osijeku,« je ob reprezentančnem zboru povedal selektor Vuković.

Reprezentanca bo v Mariboru danes opravila le lažji trening. Jutri dopoldne, ko se ji bo pridružil še kapetan Tine Urnaut, pa bo po vadbi v fitnesu nadaljevala delo v dvoranah Lukna in Tabor. Selektor upa, da mu bo čim prej lahko priskočil na pomoč tudi pomočnik Tine Sattler, ki je zbolel, piše STA.

Pripravljalno obdobje bo trajalo 15 dni, kolikor dovoljujejo pravila, medtem pa bodo fantje odpotovali tudi na Nizozemsko, kjer bodo odigrali tri tekme s tamkajšnjo reprezentanco (med 11. in 15. novembrom). Po tem pa jih čaka še trening in vsaj še nekaj kontrolnih treningov z reprezentancama Črne gore in Katarja, 20. novembra pa bodo potovali v Osijek.