Odbojkarji želijo v Lukni potrditi doseženo v Harkovu

Slovensko odbojkarsko reprezentanco konec tedna v Mariboru čaka drugi kvalifikacijski turnir za EP 2013.

Objavljeno
12. september 2012 18.06
cropix/odbojka
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Maribor - Slovenske odbojkarje od četrtka do sobote čaka drugi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2013. V skupine E bodo varovanci selektorja Veselina Vukovića pred domačimi igralci v dvorani Lukna potrdili doseženo na prejšnjem turnirju v Harkovu. V Mariboru želijo potrditi najmanj drugo mesto v skupini, s katerim bi se uvrstili v dodatne kvalifikacije.

Pri tem ne bi smeli imeti težkega dela. Vsi pričakujejo, da bodo v dodatnih kvalifikacijah dokončno že po prvem krogu mariborskega turnirja, v katerem bodo gostili Švedsko, Nemčija pa se bo pomerila z Ukrajino, ki naj bi bila Slovencem v boju za drugo mesto najbolj nevarna. Če bodo v prvem krogu zmagali Slovenci in Nemci bi bilo odprto vprašanje le še o zmagovalcu skupine.

»Smo kakovostnejši od Švedov, a je treba to dokazati na igrišču. Švedi, ki imajo odličnega Marcosa Nilssona, vseeno niso ekipa, ki bi jo lahko podcenjevali. Konec koncev so nam v Harkovu vzeli niz, da jih je treba jemati resno, pa sta v Harkovu spoznali tudi drugi reprezentanci, ki proti njim prav tako niso imeli lahkega dela,« je opozoril Vuković, ki bo v Mariboru najbrž že lahko računal tudi na podajalca Dejana Vinčića.

Slovenski igralci računajo tudi na pomoč s tribun, ki jo bodo potrebovali predvsem v petkovem dvoboju proti favorizirani Nemčiji. Na prvi tekmi so Nemci zmagali gladko, a Slovenci so lahko spoznali, da niso nepremagljivi.

»Če odpravimo napake s prve tekme, ulovimo ritem, jih lahko premagamo. Vsekakor se še nismo predali in še vedno mislimo, da smo lahko prvi. Igrati moramo konstantno skozi vso tekmo, ne smemo zaiti v krizo,« meni libero Miha Plot, ki lahko gradi optimizem na dejstvu, da so se na prvem turnirju dvigovali s tekme v tekmo: »Na prvih dveh tekmah nismo pokazali posebej dobre igre, proti Ukrajini je bilo že bolje. Prav nam ta tekma vliva optimizem. Pričakujem, da bomo še napredovali, imamo namreč še veliko rezerv.«