OKS še nikdar z več prihodkov

Lani je imel Olimpijski komite Slovenije rekordnih 6,976 milijona evrov prihodkov in 6,953 milijona odhodkov.

Objavljeno
01. junij 2017 23.40
J. P.
J. P.

Ljubljana - Člani izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (IO OKS) so v luči priprav na skupščino, ki bo 20. t. m., govorili o opravljenem lani in o načrtih za drugo polovico letošnjega leta. Generalni sekretar Edvard Kolar je, kot poroča STA, poudaril, da je bilo minulo leto po pridobivanju prihodkov najuspešnejše doslej.

Tako je imel OKS lani 6,976 milijona evrov prihodkov in 6,953 milijona odhodkov, prihodki iz poslovne dejavnosti in od mednarodnih inštitucij pa so predstavljali že več kot 70 odstotkov vseh sredstev, ostalo je bil predvsem denar iz državnega proračuna in Fundacije za šport. OKS je lani pri izvajanju projektov finančno podprl 52 svojih članic v skupni višini 915.887 evrov. Največ, 113.000 evrov, je prejela Smučarska zveza Slovenije.

Varuh športnikovih pravic Rožle Prezelj je pri pripravah na oblikovanje etičnega kodeksa in komisije OKS opozoril na navzkrižje interesov: »To je bilo v ozadju vseh športnih afer na najvišji ravni v zadnjih letih, zato predlagam, da OKS pripravi posebno evidenco, v kateri bi bile med drugim navedene tudi funkcije in deleži v družbah posameznikov, da bi to upoštevali pri kandidiranju tako za organe OKS kot tudi pri kandidaturi za druge organe s strani OKS.«