Olympiakosovi huligani razgrajali tudi v odbojkarski dvorani (VIDEO)

Odbojkarji grškega državnega prvaka PAOK so se pred točo predmetov, ki so prileteli s tribune, zaščitili s stoli.

Objavljeno
08. maj 2017 18.01
reut*OI VOLLEYBALL
J. P.
J. P.

Pirej - Navijaški izgredi so že tradicionalno del nogometnega klubskega vsakdana na grških štadionih, vse bolj pa prodirajo tudi v odbojkarske dvorane. Odločilna peta tekma finalne serije moškega prvoligaškega tekmovanja med domačim Oliympiakosom in branilcem naslova PAOK se je razpletla po željah gostov, ki pa nove lovorike niti niso mogli primerno proslaviti.

Na parket se je namreč - ob spremljajočem pokanju pirotehnike - s tribun usulo vse, kar so domači huligani dobili pod roke: stoli, steklenice, kovanci, vžigalniki ... Gostje so dobesedno zbežali na drugo stran dvorane, za rezervno klop in zapisnikarsko mizo, in se skušali zaščititi s stoli. Posredovati je morala policija, domači klub pa - tudi zaradi predkaznovanosti - čakajo sankcije. 

V pravkar končani sezoni je PAOK, okrepljen z asi kova Dante Amaral, Saša Starović in Vlado Petković, zastopal grške barve v kvalifikacijah za ligo prvakov, v katerih pa je moral premoč na zadnji stopnički priznati Skra Belchatowu, sicer bi se v skupinskem delu udaril tudi z ACH Volleyjem. Olympiakos - z Libermanom Agamezom, Justinom Duffom in Konstantinom Čupkovićem - je brez uspeha nastopal v »drugoligaškem« pokalu CEV.