Oven po dvojnem uspehu na EP pred konkurenco tudi v Švici

Slovenski kajakaš je zmagal na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni v klasičnem spustu v Muoti.

Objavljeno
04. junij 2017 09.59
J. P.
J. P.

Muota - Slovenski kajakaš Simon Oven, ki se je tudi z nedavnega evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Skopju vrnil z odličjema okrog vratu, je na prvi preizkušnji svetovnega pokala v letošnji sezoni priveslal na najvišjo stopničko v klasičnem spustu. Njegov uspeh sta dopolnila Maks Frančeškin z devetim in kanuist Simon Hočevar z desetim mestom.

Ljubljančan je v Švici ciljno črto prečkal več kot devet sekund hitreje kot Francoz Paul Graton, tretji je bil njegov rojak Paul Jean, ki je zamudil še tri sekunde več. Slovenske barve so zastopali še Anže Urankar, Nejc Žnidarčič in Tim Novak, ki so se s polminutno zamudo eden za drugim zvrstili med štirinajstim in šestnajstim mestom, medtem ko je bil Vid Debeljak dvajseti.

Med kanuisti so zmagovalni oder zasedli Čeh Ondrej Rolenc, Francoz Quentin Dazeur in Nemec Normen Weber, neuničljivi 43-letni Hočevar, ki je zaokrožil deseterico, pa je nato združil moči s Frančeškinom še v konkurenci kanuističnih dvojcev. Slovenska naveza je zasedla šesto mesto, konkurenco sta si pokorila Francoza Stephane Santamaria in Dazeur.