Padalci Elana vnovič zmagovalci svetovnega pokala

V skupnem seštevku svetovnega pokala v skokih na cilj Elan najboljši med ekipami, Senad Salkič peti posamično.

Objavljeno
29. september 2013 12.48
bsa*Salkič padalstvo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Locarno – Najboljši padalci so sezono sklenili z zadnjo tekmo svetovnega pokala v skokih na cilj v Švici. Slovenski tabor je izjemno uspešno leto z vrhuncem na evropskem prvenstvu (zmagi Petra Balte in ekipe) kronal s skupnim zmagoslavjem Elana v konkurenci ekip v svetovnem pokalu. Na zadnji, šesti preizkušnji v Locarnu je leška zasedba (Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Domen Vodišek) resda obtičala tik pod zmagovalnim odrom, a še vedno višje kot glavni zasledovalci Italijani, kar je zadoščalo za končno skupno zmago in ponovitev lanskega podviga.

»Naš cilj pred sezono je bil ostati med vodilnimi ekipami. Ponovne zmage sicer nismo načrtovali, smo si jo pa želeli, z letos doseženim torej moramo biti več kot zadovoljni. Evropsko prvenstvo smo končali nad pričakovanji, tudi v svetovnem pokalu smo potrdili naše dobro delo, ki smo ga manifestirali že med sezono s štirimi zmagami in enim drugim mestom,« je črto pod novo uspešno leto potegnil dolgoletni reprezentančni trener Drago Bunčič.

Zadnja tekma je odločala tudi o končnem vrstnem redu med posamezniki, v igri za skupno zmago je bil tudi Senad Salkič, ki ga tokrat ni bilo v ospredju, vseeno pa je končno peto mesto v tako izenačeni konkurenci odmeven dosežek. »Razmere za skakanje so bile idealne, z ekipno uvrstitvijo v skupnem seštevku smo lahko več kot zadovoljni. Morda je bila moja uvrstitev med posamezniki nekoliko pod pričakovanji, a osnovni cilj sezone, ostati blizu vrha v svetovnem pokalu, je izpolnjen, zato lahko leto 2013 znova ocenim kot zelo uspešno,« je pojasnil Salkič.

ZADNJA TEKMA SVETOVNEGA POKALA V SKOKIH NA CILJ V LOCARNU

Ekipno: 1. Sportfördergruppe (Nem) 35 cm, 2. FM (Fra) 37, 3. Dukla II (Češ) 38, 4. Elan (Karun, Balta, Ban, Salkič, Vodišek) 44, 14. Ptuj (Janžekovič, Pristavec, Erjavec, Cestnik, Čuš) 65.

Moški: 1. Wiesner 1 cm, 2. Lehner (oba Nem) 2, 3. Tabor in Križ (oba Češ) po 3, 5. Vodišek 4, 8. Balta, Cestnik (vsi Slo).

KONČNI VRSTNI RED V SVETOVNEM POKALU (6/6)

Ekipno: 1. Elan 1105 točk, 2. INT (Ita) 1065, 3. Dukla II 985, 6. Ptuj 540.

Moški: 1. Wiesner 340, 2. Zitka (Češ) 284, 3. Conga (Ita) 283, 5. Salkič  226, 6. Balta 223, 7. Vodišek 199.