Pavlin: Radi bi imeli predstavnika na OI

Predsednik boksarske zveze Slovenije Rudolf Pavlin je razkril načrte za prihodnost, ki so usmerjeni v leto 2016.

Objavljeno
08. oktober 2012 16.25
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - V Boksarski zvezi Slovenije so se resno lotili dolgoročnega projekta, s katerim želijo povečati prepoznavnost in dvigniti raven slovenskega boksa, njihov cilj pa je imeti predstavnika na olimpijskih igrah leta 2016, ki jih bo gostil brazilski Rio de Janeiro.

»Začeli smo z ničle, dela pa nam ne bo zmanjkalo. Radi bi imeli svojega predstavnika na olimpijskih igrah, veseli pa smo tudi povečane medijske podpore, ki je je deležen boks,« je dejal novi predsednik Rudolf Pavlin, ki želi poseči višje.

»Zavedali smo se, da je London za nas praktično nedosegljiv. Naslednje leto pa so že velika tekmovanja, tudi svetovni pokal. Če nam bo finančno uspelo, to je sicer velika težava, bomo lahko tem apetitom sledili. Lahko izpostavim kar nekaj tekmovalcev, veseli me, da naša ženska reprezentanca sledi normativom evropskega boksa, pa tudi trije, štirje fantje kažejo velik napredek. A za piko na i je treba še več, kar jim bomo skušali omogočiti,« je pojasnil Pavlin.

Uvodoma z Nemčijo

Slovensko boksarsko reprezentanco prva preizkušnja čaka 13. oktobra v Slovenski Bistrici, ko bo njena nasprotnica Nemčija. Pri boksarski zvezi še nimajo prevelikih tekmovalnih pričakovanj, a menijo, da se bodo Slovenci dostojno upirali močnejšim tekmecem.

»Ne bojimo se, da bi se osramotili. Pripravljeni smo na pošteno borbo, čeprav so nekateri naši boksarji praktično še mladinci. Skupaj se lahko zoperstavimo tekmecu in prikažemo pravi boks,« je povedal selektor Damjan Šel, ki je med svojimi varovanci in varovankami izpostavil Blaža Škrjanca v kategoriji do 56 kg, Tadeja Mernika v kategoriji do 64 kg in Aljaža Venka (75 kg), pa tudi najboljšo slovensko boksarko Matejo Rajterič, ki se je že letos v kvalifikacijah borila za nastop na OI.

Glavna dogodka 2013 v Turčiji in Belorusiji

V prihodnjem letu bosta osrednja dogodka Sredozemske igre v Turčiji in evropsko prvenstvo v Belorusiji. Več dogajanja pa bo tudi na domačih tleh, saj do konca letošnjega leta tako ob ligaškem tekmovanju pripravljajo še novosti, pokalno tekmovanje in superpokal, v koledarju pa sta še tradicionalna turnirja za Zlato rokavico na Ptuju in za pokal Kranja. Po najnovejših podatkih je v Sloveniji v 33 klubih več kot 200 registriranih boksarjev, na DP jih je nazadnje nastopilo 105, skoraj dvakrat več kot v prejšnji izvedbi tekmovanja, poroča STA.

Pri boksarski zvezi upajo, da se bo njihov šport lažje uveljavil med ljubitelji športa tudi zato, ker so sklenili sodelovanje s športno televizijo Sportklub, ta namerava, kot je pojasnil njen direktor Marko Simenunovič, v prihodnosti več pozornost nameniti tudi boksarskim dvobojem v Sloveniji.