Pellegrinijeva in Dale Oen najboljša evropska plavalca

Evropska plavalna zveza (LEN) je za plavalca leta izbrala Norvežana Alexandra Dale Oena in Italijanko Federico Pellegrini.

Objavljeno
28. oktober 2011 10.01
Posodobljeno
28. oktober 2011 10.25
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Luxembourg - Evropska plavalna zveza (Len) je izbrala najboljše evropske športnike in športnice v vodnih športih v letu 2011. Med plavalci sta naziva pripadla Italijanki Federici Pellegrini in Norvežanu Alexandru Dale Oenu.

Slednji je je prejel 31,9 odstotka glasov, za njim pa sta se uvrstila Francoza Camille Lacourt (28,9) in Jeremy Stravius (20,3). V ženski konkurenci je Pellegrinijeva prepričljivo premagala vse tekmice (62,9), druga je Britanka Rebecca Adlington (15,7), tretja pa Švedinja Therese Alshammar (14,3), so sporočili z evropske plavalne zveze.

Najboljši daljinski plavalec je Nemec Thomas Lurz, daljinska plavalka pa Britanka Keri-Anne Payne. Med vaterpolisti je zmagovalec postal Italijan Stefano Tempesti (32,3) in le za las ugnal svoje tekmece, Srb Filip Filipović in Italijan Maurizio Felugo sta prejela po 29 odstotkov glasov. Najboljša vaterpolistka je Grkinja Alexandra Asimaki.

V skokih v vodo sta smetano pobrala Nemec Sascha Klein in Italijanka Tania Cagnotto, v sinhronem plavanju pa Rusinji Natalija Iščenko in Svetlana Romašina, piše STA.