Petje s klasičnim nokavtom do pasu FFC

Borilni športi: Metličan Samo Petje že v uvodni rundi zlomil odpor Hrvata Tea Mikelića.

Objavljeno
04. oktober 2014 00.37
Samo Petje Ljubljana 3.10.2014
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana – Izjemno nadarjeni slovenski borec Samo Petje se je na najlepši način oddolžil Hrvatu Teu Mikeliću za lanski poraz v Poreču, potem ko ga je že po dobri minuti uvodne runde prisilil k vdaji s klasičnim nokavtom. Puljčan je po prejetem natančnem in silovitem nožnem udarcu obležal na hrbtu in minilo je kar nekaj časa, preden se je vendarle pobral in s pomočjo trenerjev odkorakal iz ringa. Šele zatem je Orsat Zovko, glavni pri hrvaškem združenju Final Fight Championship (FFC), izročil 22-letnem Metličanu pas prvaka po pravilih K1 v kategoriji do 70 kilogramov.

»To je moj največji uspeh doslej, zato sem seveda presrečen. Toda po drugi strani upam, da je s Teom vse v redu. Konec koncev smo le športniki,« je bil za tekmečevo stanje zaskrbljen Petje, nakar je pripomnil, da je pričakoval hujši odpor Mikelića. Sploh glede na prvi medsebojni dvoboj in samozavestno obnašanje enako starega Hrvata na četrtkovem uradnem tehtanju. »Tudi zato sem mu dal hitro vedeti, kdo je gospodar tukajšnjega ringa, saj mu v njem nisem dal niti centimetra prostora,« je še povedal novopečeni prvak FFC.

Prav tako z nokavtom v prvi rundi je zmagal tudi Denis Chorchyp Porčič (do 91 kg), ki je z desnim krošejem presenetil za mnoge favoriziranega Dženana Poturaka iz BiH, ring pa je dvignjenih rok po pravilih K1 zapustil tudi Miran Fabjan (do 83 kg), ki je bil po soglasni sodniški odločitvi boljši od Črnogorca Bobana Krušića. Dvoboj pa se ni izšel po željah Lemmyja Krušiča, ki je moral po točkah priznati premoč Antunu Račiću. Hrvat si je s še drugo medsebojno zmago izbojeval tudi naslov najboljšega po različici FFC v mešanih borilnih športih (MMA) v kategoriji do 66 kilogramov.