Petjetu napovedujejo svetovno kariero

Borilni športi: metliški »rušilec« po nove uspehe z bivšim menedžerjem »Cro Copa«.

Objavljeno
08. oktober 2014 10.04
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – Na račun Sama Petjeta so po njegovi spektakularni zmagi nad Hrvatom Teom Mikelićem, s katero si je izbojeval pas prvaka K1 v kategoriji do 70 kilogramov po različici Final Fight Championship (FFC), od vsepovsod deževale čestitke. Nad 22-letnim borcem iz Metlike ob številnih gledalcih ni skrival navdušenja niti predsednik omenjenega združenja Orsat Zovko.

»O Samu ni treba izgubljati besed. Z zmago nad Mikelićem je le še potrdil, da je eden od največjih upov slovenskih borilnih športov, pred katerim je še vsa prihodnost,« je presodil nekdanji menedžer hrvaškega zvezdnika Mirka »Cro Copa« Filipovića, še vedno enega od najboljših težkokategornikov na svetu po pravilih K1.

Ker verjame, da se lahko na vrh zavihti tudi Petje, bo poslej kot zastopnik bedel tudi nad športno potjo metliškega »rušilca« in storil vse, kar je v njegovi moči, da ga pripelje čim višje. Z njim sicer tako ali drugače sodeluje že nekaj časa.

»Samo se bolj ali manj redno bori na naših prireditvah, z nami je pravzaprav od vsega začetka. In s svojimi predstavami vedno znova navduši, kakor nas je tudi vnovič v Tivoliju,« je Zovko pohvalil Petjeta, ki je imel pod okriljem FFC doslej že štiri dvoboje. Od teh je tri odločil v svojo korist, vse s spektakularnimi nokavti, s katerimi je premagal Nizozemca Kevina Hesselinga ter Hrvata Maria Katića in Mikelića, kateremu se je tako v petek oddolžil za svoj edini poraz v tem tekmovanju.

»Poleg tega smo marca letos Petjetu v Zagrebu priskrbeli še nastop v sklopu združenja Glory, ki velja za največjo svetovno organizacijo v K1. Ker je obračun z novo predčasno zmago prestal odlično, verjamem, da se bo kmalu spet boril za 'slavo' na tej sloviti prireditvi. Z zadnjimi skalpi, med katerimi kajpak izstopa julijski Japonca Hinate, šestouvrščenega na Gloryjevi lestvici v kategoriji do 70 kilogramov, je dokazal, da si vsekakor zasluži dvoboje z največjimi zvezdniki tega športa,« je poudaril hrvaški menedžer in pripomnil, da se z vodstvom Gloryja že dogovarja za naslednji nastop 22-letnega Metličana.

»Če do njega ne bo prišlo letos, pa se bo Samo boril na 16. prireditvi FFC, ki bo 6. decembra na Dunaju. Takrat mu tega pasu še ne bo treba braniti, ga bo pa moral v letu dni. Ob prvi priložnosti, ki se bo ponudila, pa ga bomo potisnili v Glory. Če bo le ostal z obema nogama na trdnih tleh, bo naredil še svetovno kariero. Verjamem, da se lahko s svojimi sposobnostmi nekega dne bori za naslov svetovnega prvaka po pravilih K1,« je še dejal Zovko, ki je zgolj z izbranimi besedami govoril tudi o preostalih slovenskih borcih, udeležencih petkovega spektakla v dvorani Tivoli – Miranu Fabjanu (do 83 kg), Denisu Porčiču (do 91 kg, oba K1) in Lemmyju Krušiču (do 66 kg, MMA).