Petkovšek, Bertoncelj in kup težav

V Osijeku bo tekma svetovnega pokala v gimnastiki, ki bo hkrati tudi generalka pred SP.

Objavljeno
12. september 2013 22.52
Saša Verčič, šport
Saša Verčič, šport

Ljubljana – S tekmo svetovnega pokala v Osijeku se začenja drugi del gimnastične sezone, ob vseh potezah mednarodne zveze pa niti ne čudi, da je to edino tovrstno tekmovanje za posameznike v jesenski sezoni … Tako bodo Hrvati od danes do nedelje gostili tudi generalko za bližnje svetovno prvenstvo (od 30. 9. do 6. 10. v Antwerpnu), za najboljša slovenska telovadca pa vse skupaj ne prihaja v idealnem trenutku. Sašo Bertoncelj in Mitja Petkovšek sta vse do zadnjega razmišljala, ali bosta sploh odšla na pot, nazadnje sta se odločila, da gresta, a ne z najboljšimi občutki.

»Po tekmi na Madžarskem me je 'uščipnilo' v vratu, tik pred odhodom v Osijek sem bil še pri kiropraktiku, zdaj pa le upam, da bo še pravi čas popustilo,« je potarnal za nameček še prehlajeni Bertoncelj, čigar edini cilj ta konec tedna je bil, da na konju z ročaji (v finalu) preizkusi izvedbo sestave z izhodiščno oceno 16,700. Podobno kot na bradlji Petkovšek, ki pa je tudi imel težave. »V ponedeljek sem se skorajda onesvestil. Preiskave niso pokazale ničesar, a preprosto nisem tisti pravi. Ne vem, kaj naj sploh pričakujem,« pojasnjuje.

V Osijeku bodo ob Petkovšku in Bertonclju v današnjih kvalifikacijah nastopili še Rok Klavora, Alen Dimic, Žiga Šilc in v ženski konkurenci Teja Belak.