Petkrat finale za slovenske mirnovodaše

Za najvišja mesta se bodo na Portugalskem potegovali Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman in Jošt Zakrajšek.

Objavljeno
20. maj 2017 01.05
OI
J. P.
J. P.

Lizbona - Kajakaši in kanuisti na mirnih vodah so sezono svetovnega pokala odprli v portugalskem Montemor-o-Velhu, slovenska odprava pa si je uvodni dan zagotovila pet finalnih nastopov: Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman na 200 in 500 metrov, Jošt Zakrajšek pa na 1000 metrov.

Četrtouvrščena z lanskih olimpijskih iger v Riu je morala na 500-metrski razdalji v kvalifikacijah premoč priznati zgolj Caitlin Ryan z Nove Zelandije, medtem ko je četrtouvrščena Ostermanova za mesto zgrešila neposredno uvrstitev v finale, ki pa ga je nato ujela prek polfinala. Obe Slovenki sta bili uspešni tudi na 200 metrih: Ponomarenkova je v svoji skupini zmagala, Ostermanova je bila tretja, obe sta se prebili v finale A.

Zakrajšek je bil brez konkurence v svoji skupini na 1000 metrih, medtem ko bo Simon Blaževič, peti v predtekmovanju in četrti v polfinalu, tekmoval v finalu B. Oba Slovenca sta se nato na 500-metrski razdalji s petima časoma svojih kvalifikacijskih skupin prebila v polfinale, podobno kot tudi Tilen Vidovič na 200 metrih, ki je bil ravno tako peti v skupini.