Phelps kaznovan s šestmesečno prepovedjo nastopanja

Ameriški plavalec Michael Phelps si je prislužil ostro kazen za svojo vožnjo pod vplivom alkohola.

Objavljeno
07. oktober 2014 11.29
Michael Phelps Arrest Swimming
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Ameriški plavalec in dobitnik 22 olimpijskih odličij Michael Phelps bo še kako obžaloval svojo nedavno vožnjo pod vplivom alkohola, saj ga je Ameriška plavalna zveza zaradi tega incidenta kaznovala s polletno prepovedjo nastopanja.

Policisti so Phelpsa pred sedmimi dnevi pijanega ustavili za volanom avtomobila v zvezni državi Maryland, kjer je v območju z omejitvijo 45 milj na uro vozil s 84 miljami na uro (135 km/h), ter ga obtožili prehitre vožnje in vožnje čez dvojno neprekinjeno črto.

Pri ameriški plavalni zvezi so bili neprizanesljivi do svojega najboljšega plavalca vseh časov, ki bo zaradi kazni moral izpustiti svetovno prvenstvo leta 2015 v Kazanu.

»Michaelovo obnašanje je bilo zelo resno, zato je zahtevalo resne posledice,« je dejal izvršni direktor ameriške plavalne zveze Chuck Wielgus.

Phelps sprejel kazen

Ameriški plavalni zvezdnik se je Twitterju javno opravičil za svoje dejanje in dodal, da si bo vzel nekaj premora od plavanja ter se udeležil programa, ki mu bo ponudil pomoč pri boljšem razumevanju samega sebe.

29-letni Phelps je na olimpijskih igrah leta 2012 osvojil osvojil štiri zlate in dve srebrni kolajni, nato pa presenetil z odločitvijo, da bo končal športno pot. Američan je v pokoju zdržal dve leti in se letošnjega aprila znova vrnil v bazene.