Plavalno SP brez ameriške zvezdnice

Missy Franklin na julijskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti ne bo nastopila zaradi okrevanja po operacijah obeh ram.

Objavljeno
13. junij 2017 10.42
J. P.
J. P.

Los Angeles - Ena vodilnih zvezdnic svetovnega plavanja, Američanka Missy Franklin, bo zaradi poškodbe prisiljena izpustiti letošnje svetovno prvenstvo, ki ga bo med 14. in 30. julijem gostila Budimpešta. Petkratna olimpijska zmagovalka je morala namreč letos prestati operativna posega na obeh ramah, po dogovoru s trenerjem Davom Durdnom pa za tekme najvišjega ranga še ni nared.

»Nisem si želela postavljati rokov, do kdaj moram poškodbo sanirati, saj bi to lahko sesulo ves rehabilitacijski proces. Kakovost mojega plavanja je najpomembnejša, zato bom storila vse, da bom ob vrnitvi v tekmovalne bazene vnovič povsem pri vrhu,« je svojo odločitev pojasnila 22-letnica, sicer tudi enajstkratna svetovna prvakinja na treh zaporednih tekmovanjih, leta 2011 v Šanghaju, leta 2013 v Barceloni in predlani v Kazanu.

Franklinova je bila s štirimi odličji najžlahtnejšega leska junakinja olimpijskih iger leta 2012 v Londonu, lani je v Riu zbirki dodala še štafetno zlato na 4 x 200 metrov mešano. Američani bodo sicer potnike za Budimpešto določili na izbirni preizkušnji konec meseca v Indianapolisu.