Pleše se z rezultatom na SP v ironmanu ne obremenjuje

David Pleše: V čast si štejem že to, da sem se uvrstil na tekmo, sicer pa si želim končati v prvi polovici uvrščenih.

Objavljeno
09. oktober 2013 13.19
lvu/maraton
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Najboljšega slovenskega triatlonca Davida Plešeta čaka v soboto vrhunec dosedanje kariere: svetovno prvenstvo v ironmanu na Havajih. Pred Velenjčanom, ki bo na zahtevni preizkušnji napadal zgornjo polovico uvrščenih, so še zadnji dnevi treningov.

Pleše si je pred sezono postavil cilj uvrstiti se med 50 profesionalnih tekmovalcev, ki bodo nastopili na Havajih. Posrečilo se mu je, ob tem pa je z uvrstitvama na zmagovalni oder nase opozoril še na ironmanih v Celovcu in Kalmarju.

Na Havajih bo prvič stal ob boku svetovni triatlonski eliti na dolgi razdalji - opraviti bo moral s 3,8 kilometra plavanja, 180 km kolesarjenja in 42,2 km teka. »V čast si štejem že to, da sem izpolnil zastavljeni cilj, sicer pa si želim končati v prvi polovici uvrščenih,« poudarja jekleni 30-letni Velenjčan.

Pleše je sicer že nekaj dni na Havajih, do tekme pa bo opravil še nekaj treningov kratkega obsega in z vmesnimi intervali. Niti privajanje na vremenske razmere, ki so ga sprva nekoliko skrbele, mu ne dela težav: »Ozračje mi ne dela preglavic. Na dan tekme naj bi bilo približno tako, kot je bilo vse zadnje dni, torej vlažno in vroče. Nastopil bom po svojih najboljših močeh, da bom sebe in državo čim bolje predstavil. Z rezultatom se ne obremenjujem, želim si le, da se mi tekma posreči v celoti.«

Njegov rekord na ironmanih sicer znaša osem ur in štirinajst minut.