Po Bertonclju do kolajne še Petkovšek

Mitja Petkovšek je na tekmi svetovnega pokala v Osijeku na bradlji osvojil srebrno kolajno, Alen Dimic je bil šesti.

Objavljeno
06. november 2011 16.34
Posodobljeno
06. november 2011 16.45
D. O. Delo.si
D. O. Delo.si

Osijek - Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je po zmagi na VN Madžarske minuli konec tedna tokrat na svetovnem pokalu v Osijeku na bradlji osvojil srebrno kolajno (15,200 točke). V finalu bradlje je nastopil tudi Alen Dimic (14,300), ki je zasedel šesto mesto. Dimic je še bolj uspešno nastopil v finalu na drogu, kjer je bil peti (14,525), piše STA.

»Vrhunsko sem nastopil in res sem navdušen! Že pred finalom sem se zavestno odločil, da bom nastopil z najlažjo različico moje vaje na bradlji z izhodiščem 16,200 točke, saj ni bilo prav nobene potrebe za težjo vajo. Rekel sem si, da si ne bom po nepotrebnem delal sivih las, ampak bom raje nastopil z vajo, ki sem jo v karieri že 'milijonkrat' uspešno prikazal,« je po nastopu nasmejano povedal 34-letni Petkovšek.

Na bradlji je imela Slovenija med osmerico najboljših kar dva finalista. Poleg Petkovška, ki je z oceno 15,200 - sodniki za izvedbo so mu odbili zgolj točko - osvojil novo kolajno s svetovnih pokalov za v bogato zbirko, tudi Dimica, ki je s 14,300 zasedel šesto mesto na tem orodju.

Pričakovano je zmagal Kitajec Gunayin Wang (15,525 točke), ki je imel kar šest desetink točke višje izhodišče kot Petkovšek na drugem mestu. Dimic je imel danes dvojni program, saj je nastopil tudi med najboljšo osmerico na drogu in se s 14,525 točke veselil petega mesta. Na tem orodju je zmagal Kitajec Xuezhang Chen (15,325).

V ženskem taboru so imeli danes tri finalne nastope. Najprej se je Saša Golob predstavila v finalu parterja, kjer je z oceno 12,625 točke zasedla sedmo mesto. Zmagala je Poljakinja Marta Pihan Kulesza. Še uspešnejši sta bili slovenski telovadki v finalu na gredi, kjer je Fiona Novak z 12,975 točke pristala tik za stopničkami na četrtem mestu, Golobova pa je bila z oceno 12,775 na koncu sedma, še piše STA.