Po Negru na klop Calcita Gregor Rozman

Pomočnik selektorja ženske odbojkarske reprezentance je doslej vodil drugega ljubljanskega prvoligaša VolleybalLjubljano. 

Objavljeno
22. maj 2017 17.41
jer*Odbojka, Calcit : Nova KBM
J. P.
J. P.

Ljubljana - Potem ko so državne podprvakinje, odbojkarice Calcita Ljubljane, v minuli sezoni nastopale pod taktirko italijanskih trenerjev Alessandra Beltramija in Nicole Negra, se bodo v prihodnji v klubu spet naslonili na domačo strokovno moč. Trenerski stolček je namreč zasedel 45-letni Gregor Rozman, ki je nazadnje vodil drugega prvoligaša iz glavnega mesta, VolleybalLjubljano, s katerim je v dveh zaporednih sezonah nastopil v malem finalu prvoligaškega tekmovanja in zasedel tretje in četrto mesto.

»Zame bo to korak naprej v karieri in hkrati nov izziv ter velika obveznost. Ker bom prišel v organizirano ekipo, bom moral vložiti še več energije, znanja, časa, da bom vse skupaj zapeljal, kamor želim. Za zdaj se o igralskem kadru še nismo pogovarjali, upam, da bo glavnina dosedanje zasedbe ostala v klubu. Ne glede na to, koga bom imel na voljo, pa bo treba trdo delati in se skušati čim bolj približati Novi KBM Branik, ki je bil vselej rezultatsko pred Calcitom, zdaj pa bo treba razkorak zmanjšati, ga uloviti in po možnosti prehiteti,« zagotavlja novi trener.

Rozman je ta čas na pripravah slovenske ženske članske reprezentance, s katero sodeluje kot pomočnik novega selektorja Alessandra Chiappinija. Pri Calcitu Ljubljani mu bo asistiral Aljoša Jemec, statistik ostaja Karlo Reisner. Doslej je klubsko majico slekla zgolj odlična belgijska podajalka Ilka van de Vyver, ki bo odslej soigralka Anje Zdovc pri nemškem Vilbisburgu, med okrepitvami pa je pričakovati katero od dosedanjih Rozmanovih varovank pri VolleybalLjubljani, v prvi vrsti novo reprezentančno sprejemalko Katjo Mihalinec.