Po porazu z Ukrajino Slovenke za bron

Gostiteljice so na evropskem prvenstvu v sedeči odbojki v Podčetrtku v polfinalu vpisale prvi poraz (0:3).

Objavljeno
13. november 2015 23.23
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Podčetrtek - Po štirih zaporednih zmagah na domačem evropskem prvenstvu v sedeči odbojki v Podčetrtku so morali Slovenke v petem poskusu vendarle na kolena. V polfinalu so priznale premoč favoriziranim Ukrajinkam, bronastim z zadnjih paraolimpijskih iger v Londonu, ki so bile boljše s 3:0 (15, 19, 18) in se bodo v jutrišnjem finalu udarile z Rusijo, ki je po ogorčenem boju s 3:2 odpravila Nizozemsko. Ta bo izbrankam selektorja Simona Božiča stala nasproti jutri ob 14. uri v obračunu za bron.

Slovenke so ob podpori 300 privržencev odločno začele, nato pa so tekmice - v svojih vrstah imajo tudi peterico deklet, ki so prej igrala odbojko stoje - izkoristile višino, pobegnile z 10:5 in nato do konca narekovale oster ritem, ki mu naša dekleta niso mogla slediti. Tako bodo Slovenke jutri skušale ponoviti predlanski dosežek s prvenstva na Poljskem, ko so v malem finalu odpravile prav Nizozemsko. Že zdaj pa je jasno, da so si zagotovile vstopnico za svetovni pokal prihodnjo pomlad na Kitajskem, na katerem si lahko priborijo tudi (para)olimpijski nastop v Riu.

»Dekletom nima česa očitati. Dobro so igrala, dobro so se borila, a Ukrajina je bila enostavno premočna. Nizozemska? V svojih vrstah ima tri nove obraze, zato je zdaj neznanka. Dobro se bomo pripravili nanjo, tekmovalnost je izjemna, mi smo ji nazadnje speljali bron. Motiva ne bo zmanjkalo, odločala bo dnevna pripravljenost,« je za STA pojasnil selektor Božič.