Po številnih zasukih zmaga le ostala doma

Odbojkarice Nove KBM Branik bolje začele finalno serijo državnega prvenstva.

Objavljeno
06. april 2018 02.15
Janez Porenta
Janez Porenta
Maribor – Odbojkarice Nove KBM Branik in Calcita Volleyja se že devetič zapovrstjo merijo v finalu DP, rahlo favorizirane branilke lovorike Mariborčanke pa so uvodoma mukoma unovčile prednost domačega parketa in po ogorčenem boju zmagale s 3:2 (21, 19, -21, -16, 13 – Mlakar 28, Sobočan 15, Kaučič 10, Pintar 7, Vovk 5, A. Jerala in Najdič po 3, Blagne in Bračko po 1; Frantti 24, Grudina 15, Mijoč 11, Mihevc 10, Blažič 6, Mihalinec 4, Brčić 2). Za jubilejno 15. zvezdico potrebujejo še dva uspeha, Kamničanke pa so odločene, da bodo kožo še dražje prodale v sredinem (20) drugem obračunu pred domačim avditorijem.

Dvoboj v Lukni je bil takšen, kot se za finalno serijo spodobi, izenačen in razburljiv, resda z veliko napakami, Kamničanke pa so že v prvih dveh nizih zapravile lepo priložnost, da bi se dokopale do prednosti, saj so v obeh vodile (v prvem že s 14:9), v končnicah pa mrknile. Toda trener Gregor Rozman jih je, ko jim je voda že v curkih tekla v grlo, dvignil in z udarnim začetnim udarcem so izvlekle skrajšani peti niz, v katerem pa so Mariborčanke vendarle strnile vrste, nemudoma pobegnile s 4:1 in del zaloge z nekaj težavami zadržale do konca.

Morda bi se obračun pred čudovitim občinstvom (na tribunah Lukne je bilo kakih 800 gledalcev) razpletel drugače, če ne bi zadnja okrepitev v vrstah gostij, ameriška sprejemalka Ali Frantti, v ključnih trenutkih zadnjega niza zaradi krčev predčasno zapustila parketa in obsedela na klopi. Sicer je bila izjemno razigrana v napadu in se je z doseženimi 24 točkami enakovredno kosala s standardno najučinkovitejšo igralko Mariborčank, reprezentančno korektorko Izo Mlakar (28), ki je tudi izkoristila drugo zaključno žogo in potrdila domačo zmago.