Po težkem obdobju niti ACH Volleyja spet povezane

Odbojkarji ACH Volleyja v današnjem tretjem dvoboju skupine F lige prvakov ob 18. uri v Stožicah gostijo Gdansk.

Objavljeno
02. december 2015 23.34
odbojka
Janez Porenta
Janez Porenta
Ljubljana – Odbojkarji ACH Volleyja so po tretjini sezone skupinskega dela lige prvakov v skupini F v nezavidljivem položaju. V žepu še nimajo niti niza, kaj šele zmage, čeravno so si že skočili v lase z neposrednim tekmecem za tretje mesto v skupini in za evropsko preživetje, Vojvodino. Vseeno Ljubljančani ne mečejo puške v koruzo, proti papirnatim favoritom ponavadi igrajo najbolje, v Stožicah pa so še bolj nabrušeni, kar bodo skušali dokazati danes (18), ko bodo gostili slovitega poljskega podprvaka iz Gdanska.

»V zadnjih tednih smo imeli precej težav. Matijo Jereba in Matijo Pleška je uščipnilo v hrbtu, Jernej Terpin je bil bolan s poškodovano ramo, kapetan Andrej Flajs in Eric Mochalski sta vadila po prilagojenem programu, Mariu Koncilji so predpisali operativni poseg. Dolgo niti nisem razmišljal o rezultatu te tekme, temveč predvsem iskal formulo, kako dobiti nazaj igro, ki je zelo padla, kar pa je – glede na zdravstveno stanje v ekipi – logično. Kup težav se je zgrnilo nad nas, a počasi bomo spet povezali vse niti in zaigrali, kot znamo. Razmišljamo predvsem o igri, rezultat bo že prišel. Liga prvakov je namenjena učenju, potrpežljivo gremo naprej, prvi vrhunec sezone nam predstavlja finalni turnir slovenskega pokala,« napoveduje trener Bogdan Kotnik.

Na nasprotni strani mreže bo stala ekipa, ki je doslej brez težav odpravila Vojvodino, nato pa ni imela možnosti na gostovanju pri Modeni – in ravno ta dvoboj je razkril vse slabosti in pomanjkljivosti Gdanska, ki v domačem prvoligaškem tekmovanju s šestimi zmagami in enim porazom drži četrto mesto na razpredelnici. Šibke točke zasedbe so višina podajalca Marca Falaschija (187 cm), ki zato ni pretirano uporaben v bloku, slabši drugi bloker in razmeroma kratka klop. A po drugi strani ima eden najtrofejnejših evropskih trenerjev Andrea Anastasi na razpolago zares močno napadalno trojko z ameriškim (Murphy Troy), nemškim (Sebastian Schwarz) in poljskim reprezentantom (Marcin Mika).