Pogačarjeva spisala zgodovino slovenskega golfa

Katja Pogačar je postala prva Slovenka, ki je nastopila na golf turnirju evropske serije.

Objavljeno
05. marec 2018 18.18
SPO-GLF-USP-PUERTO-RICO-OPEN-CHARITY-PRO-AM---DAY-TWO
L. Z., STA
L. Z., STA

Sydney - Po Matjažu Gojčiču je Slovenija dobila tudi prvo žensko, ki je nastopila na golf turnirju evropske serije. Triindvajsetletna Ljubljančanka Katja Pogačar si je za razliko od kolega s Ptuja udeležbo zagotovila preko kvalifikacij, na prvem turnirju ta konec tedna v Avstraliji pa se je celo uvrstila v rez.

Slovenska reprezentantka, ki je na ameriški univerzi Ohio diplomirala iz matematike in biologije, je v svojem prvem nastopu na evropski turneji za las ujela uvrstitev v zgornjo polovico tekmovalk, po štirih dneh nastopanja na igrišču Coffs Harbour severno od Sydneyja pa je zasedla 52. mesto med 138 udeleženkami.

Pogačarjeva, ki je igrišče s parom 71 odigrala 73, 72, 74 in 73 udarcev (+ 8), je bila z uvrstitvijo več kot zadovoljna, že ta teden pa jo čakajo novi izzivi, in sicer na turnirju european toru v JAR.

Nagradni sklad eden skromnejših na turneji

V Avstraliji je naslov osvojila Angležinja Meghan Maclaren z rezultatom - 10, za zmago pa je prejela slabih 9000 evrov. Nagradni sklad je bil eden skromnejših na turneji; dobrih 95.000 evrov.

Pred Katjo Pogačar je na european touru, drugi najmočnejši seriji turnirjev na svetu za ameriško PGA, nastopil le Matjaž Gojčič. Leta 2007 je igral na Dunaju s povabilom organizatorja in se presenetljivo uvrstil v rez. Pogačarjeva se je na evropsko turnejo uvrstila decembra preko kvalifikacij v Maroku.

Poleg Pogačarjeve ima Slovenija še nekaj nadarjenih igralk ter igralcev. Na amaterskih lestvicah so najvišjeuvrščeni Ana Belac, Pia Babnik, Luka Naglič in Žan Mark Štirn.